25.05.2023
Мистецтво
eye 896

Тіна Тернер - життя у фотографіях

Тіна Тернер - життя у фотографіях

У віці 83 років померла королева рок-н-ролу - американська співачка Тіна Тернер

Тіна Тернер прославилася понад півстоліття тому як вокалістка у складі дуету Ike & Tina Turner зі своїм чоловіком Айком, а потім, після перерви, розпочала сольну кар'єру та взяла ще вищі вершини слави.

Хіти у виконанні Тіни Тернер - The Best, Private Dancer, What's Love Got to Do With It - і зараз звучать в ефірі тисяч радіостанцій по всьому світу.

Тіна, тоді - Ганна Мей Буллок, зустріла свого майбутнього чоловіка Айка Тернера на виступі його гурту Kings of Rhythm у 1956 році і незабаром почала виступати разом із ним.

Ike & Tina Turner

У 1960 році в чарти поп-музики пробився їхній перший хіт, A Fool in Love. Потім були ще кілька успішних синглів - It's Gonna Work Out Fine, River Deep, Mountain High, Proud Mary.

Тіна була одружена з Айком 16 років. 1978 року вони розлучилися. У своїй автобіографії Тіна, яка побачила світ у 1986 році, розповіла про знущання і побої, які вона терпіла всі ці роки від чоловіка.

Тіна Тернер та Айк Тернер

Її дебютний сольний альбом, Private Dancer, вийшов 1984 року. У світі було продано понад 20 мільйонів цих платівок, а пісні з цього альбому здобули три премії "Греммі".

Усього за свою кар'єру Тіна Тернер здобула вісім "Греммі", у тому числі - за визначні творчі досягнення протягом кар'єри. Цю премію їй присудили 2018 року.

Тіна разом з Лайонелом Річі.Тіна разом з Лайонелом Річі

Тіна Тернер багато разів виступала з Міком Джаггером із Rolling Stones. Вона казала, що завжди була закохана в нього.

Мік Джаггер та Тіна Тернер

Інший близький друг Тіни – Девід Бові. Він закликав її виконати дуетом титульну пісню його альбому Tonight, а вона у відповідь запросила його в якості "спеціального гостя" на концерти в рамках свого туру Private Dancer.

Tina Turner & David Bowie

Кар'єра Тіни Тернер тривала півстоліття. 2000 року вона провела прощальний тур, але через дев'ять років, у віці 69 років, знову вирушила на гастролі - на честь 50-річчя її життя в музиці.

У 2013 році Тернер вийшла заміж за свого давнього партнера Ервіна Баха.

tina turner & erwin bach

Незабаром після одруження вона перенесла інсульт, а потім він урятував їй життя, віддавши їй одну нирку.

"Ніхто навіть не уявляє, як я втомилася співати і танцювати, - сказала Тіна Тернер, - Все, годі. Я йду додому".

Читайте также


up