Людмила Мельник. Вчитель, який змінив моє життя

Людмила Мельник

      Учитель... Це людина, яка може чомусь навчити, вплинути на життя та сприйняття світу. І хто сказав, що це має бути особа поважного віку, з великим багажем знань та життєвого досвіду. У якому віці трапиться така людина? Невідомо. А як зрозуміти, що це справді наставник, якого чекав? Усьому свій час. У кожної людини особлива історія.

Моє життя змінила крихітна дитинка, яка з’явилася, коли мені було двадцять шість. Це мій син. Таке маленьке і крикливе чудо розвернуло моє  життєве русло в протилежну сторону. Звичний щоденний механізм дав збій,  і стійка до цього часу модель світу зі мною в центрі знайшла  нову орбіту. Переоцінка цінностей, які встигли сформуватися,  відбувалася не відразу. Мій син стає центром життєвого всесвіту, а я сама наче підпорядковуюся величезному й новому світу див і сподівань.  Щодня новий сенс, а власні потреби й бажання  відкидаються та стають такими дріб’язковим. Син навчив мене радіти маленьким речам, бути терплячою та наповну жити в моменті. Своєю непересічною спроможністю захоплюватися дрібницями, він змінив мій погляд на життя й показав, як цінувати кожну хвилину. Проводячи час разом, я відкрила в собі стільки нового. Ніколи не могла навіть подумати, що в мене вистачить терпіння на  складання  пазлів  чи конструктора. Він дав  можливість повернутися в дитинство, пригадувати різні історії, що траплялися зі мною, дорогих мені людей. Хлопчик змінив життя, додавши в нього яскравих фарб, подарував мені нове ім’я, таке величне та щемливе – "мама", а ще можливість створювати образ неньки для і заради нього. І я,  як скульптор,  наполегливо й з острахом почала роботу над собою.

Час невпинно летить. Сьогодні це дорослий юнак, студент,  людина, яка знає, чого хоче досягти в житті і, на мою думку, робить усе, щоб здійснити мрії. Та наші взаємовідносини не втратили важливості. За чаюванням ми ділимося інтересами та бажаннями, він розповідає про молодіжні новинки, а я радію, що маю статус "вічного учня". Син і сьогодні є головним дороговказом у моєму житті. Пишаюся ним. Сподіваюся, що це взаємно. Мій син став моїм учителем та найкращим другом. Я вдячна долі за цей безцінний подарунок.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читайте также


up