01.11.2023
Культурна країна
eye 466

Харь Максим. Вчитель, який змінив моє життя

Харь Максим

Ваш час обмежений,

                                            не марнуйте його на те, щоб жити чужим життям

                                                                                                             Стів Джобс

Час... Як швидко плине час! Я щойно проснувся, а вже мама мені бажає доброї ночі! Я щойно пішов до першого класу, а вже навчаюся в одинадцятому!

Час - це вчитель... Він навчив мене цінувати миті життя! Він вчить мене раціонально використовувати свій день. Адже я стою на порозі дорослого життя, я роздумую над тим, ким я хочу стати в житті... Я, звичайно, вагаюся! Мені до вподоби юриспруденція. Але батьки в мені бачать знаменитого кулінара. Вони просто передивились кулінарних телепередач. Хоча я справді готую досить добре, дякуючи своїй бабусі. Бо вона часто, коли готувала на кухні, розказувала мені що, скільки, куди класти... Пізніше я почав готувати, а бабуся -  вже спостерігати та підказувати. Я багато часу витратив на перегляд відео про кулінарію, слідкував за фудблогерами... Я добре навчився готувати. Але, коли бачу яка несправедливість панує в нашому сучасному суспільстві, мрію стати адвокатом, захищати слабких, тих, які потребують соціального захисту. А після 24 лютого, коли загарбники так нахабно вторглися до нашої країни, у мені просто загострилося відчуття справедливості.

Час іде... Хтось втратив рідних, хтось - дім, а хтось - найцінніше...життя. Яке не варте сьогодні нічого, бо ніхто не знає, куди прилетить наступного разу. Ми, сучасна молодь, вчимося переоцінювати життєві пріоритети. Оскільки матеріальне нічого не вартує, бо в наших однолітків із передової чи окупованих територіях багато чого немає, але є головне - життя. І тільки вони можуть будувати його так, як вважають за потрібне.

Час - найкращий із учителів... Бо коли його не вистачає, людина розуміє, що втратила найцінніше... Людина прожила вік, а багато чого не встигла доробити, договорити, долюбити, до...до...до... Безліч до...

А я хочу встигнути все! Тому дякую тобі, мій учителю, що я вчасно подорослішав і зрозумів, що не потрібно витрачати  ні хвилини часу на щось даремне, не варте уваги! Які геніальні рядки написала одна із моїх улюблених поеток - Ліна Костенко: "І жити спішити треба..." Бо час не втомлюється, а людина старішає, і не встигає оте до...

Я цілком погоджуюсь із словами Стіва Джобса про час. Адже сьогодні люди, а особливо молодь, шаленіє від деяких блогерів, які виставляють своє життя напоказ. Які й крока не можуть зробити без телефона. Які знімають своє прекрасне, насичене життя, подорожі, відпочинок... Коли дивишся на таких людей кожен день, то і самому хочеться вірити у те, що так справді круто жити. Спостерігаючи за ними, ми не помічаємо, як пробігає на шаленій швидкості наше життя, як ми не бачимо щоденних простих радощів! Ми витрачаємо час на чуже щастя.

Я зробив цінні висновки – не витрачати ані хвилини часу на щось даремне! Буду ретельно вчитися, аби здобути професію своєї мрії!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читайте также


up