27.11.2023
Мистецтво
eye 1654

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 27.11.2023

Що подивитись про культуру. Найкращі відео за тиждень. Добірка від порталу Експеримент. 27 листопада 2023

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнаєтесь коли вийде другий сезон Аркейн? Скільки Мавка зібрала у світовому прокаті? Чи отримає Підземелля і дракони бажаний сиквел? Та як Голлівуд відновлює свої потужності? Всім приємного перегляду! 

Пошта на Мейл.ру, сторінка ВКонтактє, блог на ЖЖ, акаунт в Однокласниках, меми з сайту ФІШКІ.нет, в обраному відоси Даніли Попєрєчного та Іллі Варламова. Так жили чимало українців до початку війни з росією. Та й після анексії Криму теж, якщо бути відвертими. Це чергове відео з циклу “Довга війна”. Наш ведучий Олексій Ковжун розповідає про інтернет та спільний з росіянами інформаційний простір. 

Восьму дискусію проєкту «Versus» Максим Нестелєєв і Богдана Романцова присвячують анімаційним серіалам. Розмірковують про взаємини повнометражного кіно та повнометражної анімації. Говорять про те, чи режисери мультсеріалів молодшають і чи не зі зниженням віку шоуранерів пов’язаний бум популярності мультсеріалів. Чи можемо ми провести якийсь вододіл між дорослою та підлітковою анімацією, а також між підлітковою та дитячою? Чи це як з літературою: янґ едалт цілком підходить і дорослим? Чи має серіал завжди бути up-to-date, моментально реагувати на обставини реального світу, аби лишатися в тренді і зберігати популярність. Дискутують про супергеройське кіно й українські анімаційні серіали і те, наскільки наші мультсеріали відповідають світовим тенденціям. 

Кір з Culturno подивився фільм "Наполеон" Рідлі Скотта. І тепер, як кінокритик та режисер, він його детально розбере. Сценарій, режисуру та сенси. Також не обійдеться без згадки про скандал з французськими критиками. 

Щонайменше 3,9 мільйонів українців загинули через штучно створений совєтами голод у 1932-1933 роках. Сьогодні в усьому світі відзначають День пам’яті жертв Голодомору. Чи пережили ми цю травму, як говорити про геноцид українців з міжнародною спільнотою та чи на часі вкладати кошти в музей пам’яті жертв цього злочину — про все це у програмі «Культурний інстинкт» говорили з в. о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, історикинею Лесею Гасиджак.

Картина “Катерина” - головний шедевр Тараса Шевченка як художника. Вона написана за мотивами поеми “Катерина”, яку теж написав Кобзар. Всі, звісно, пам’ятають зі школи рядки поеми (хоча б “Кохайтеся, чорнобриві”) та бачили картину, в центрі якої - сумна українська дівчина. Та не всі до кінця розуміють, про що там йдеться. WAS розкаже вам про це. Відео виходить у рамках проєкту “мистецтво в деталях”, присвяченого видатним зразкам українського мистецтва різних епох. Висловлюємо вдячність Національному музею Тараса Шевченка та персонально головній зберігачці фондів Юлії Шиленко за надані фото та консультацію.

Український Death Metal гурт Orbstruct нещодавно відправився в тур Україною Death Unites Us All, на якому вони змогли зібрати більше 100 000 грн на дрони для ЗСУ. Тож ми зустрілись для інтервʼю із лідером гурту Orbstruct Євгеном Кравченком і поговорили про їхній тур Україною, стан Української Метал Сцени, концерти в різних містах України, будні Метал музикантів, новий альбом Orbstruct та ще багато чого іншого.

Стен Лі-американський письменник, сценарист, актор і, найголовніше, батько багатьох відомих супергероїв. Стен Лі відомий тим, що керував Marvel Comics і створив таких знакових персонажів, як Людина-павук, Люди Ікс, Залізна людина, Тор, Халк, Людина-мураха, Оса, Фантастична четвірка, Чорна пантера, сміливець, Доктор Стрендж, Багряна відьма та Чорна вдова. Стен Лі також зумів стати найкасовішим актором у своєму житті, знімаючись переважно в епізодичних ролях та ролях другого плану. Стен Лі можна побачити у всіх фільмах Marvel, наприклад, Залізна людина, Капітан Америка: Перший месник, Тор, Вартові галактики, Доктор Стрендж, Капітан Марвел, Людина-павук: Додому шляху нема. Ким був Стен Лі? І чому Стен Лі насправді ненавидів Marvel? Це канал біографер! У нашому сьогоднішньому відео ми розповімо вам повну біографію Стен Лі і відповімо на всі питання, що стосуються особистого життя, кар'єри і життєвого шляху Стен Лі. Влаштовуйтеся зручніше і дивіться повну біографію Стена Лі!

Читайте также


up