22.01.2024
Новини в Україні
eye 13116

Підтримаємо петицію: Присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) молодшому сержанту Храпанову Андрію Станіславовичу

Присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) молодшому сержанту Храпанову Андрію Станіславовичу

Просимо вас підтримати петицію "Присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) молодшому сержанту ХРАПАНОВУ Андрію Станіславовичу"

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/210124
Якщо у вас не вийде проголосувати, то зробіть хоча б репост.

Хто такий Андрій Храпанов

У нього була улюблена робота, кохана дружина та діти. Він міг просто залишитися вдома, але душа розривалася від болю та несправедливості.

Андрій Храпанов був тренером дитячої та дорослої спортивної секції UFMMA фрі-файт клубу UPGRADE, суддею національної категорії, Майстром спорту України – це була робота для душі.

Андрій Храпанов був депутатом сільської ради та вважав основним своїм обов'язком служити своєму народу та захищати Україну!

За декілька днів до своєї смерті в Бахмуті він подзвонив і сказав:

"Я не повернуся. Ми стоятимемо до останнього".

Андрій віддав життя за нашу Україну, а нам лише потрібно натиснути кілька кнопок, щоб його родина знала, що ми всі пишаємось його чоловічим вчинком.

Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях.

Про загибель

7 січня 20023 р. в запеклих боях під Бахмутом загинув майстер спорту з фрі-файту, тренер і суддя Андрій Храпанов. Спортсмен із Дніпропетровської області (с. Дніпровське) потрапив під мінометний обстріл російських окупантів.

"Ми всі пам'ятаємо Андрія як позитивного, життєрадісного друга, фаната спорту та своєї справи. Навіть у лавах ЗСУ Андрій не розлучався зі спортом, постійно тренувався сам, об'єднував усіх, кому були цікаві єдиноборства, із задоволенням ділився знаннями. Федерація висловлює щирі співчуття рідним і сім'ї, яку він дуже любив",

– відреагували у Українській федерації змішаних бойових мистецтв.

Андрій був майстром спорту України з фрі-файту, суддею національної категорії та тренером у СК "Upgrade" у Дніпропетровській області.

Після повномасштабного вторгнення рф 24 лютого Храпанов вирушив захищати Україну зі зброєю в руках, зберігаючи оптимізм й під час навчання, й під час боїв з окупантами з рф.

У ЗСУ молодший сержант Храпанов обіймав посаду інструктора групи підготовки штабу 1-го аеромобільного батальйону. 7 січня майстер фрі-файту потрапив під мінометний обстріл супротивника під Бахмутом поблизу Кліщіївки. Український боєць отримав осколкові поранення, які виявились несумісними з життям.

Вдома в Андрія залишилися двоє дітей та дружина, з якою вони знайомі близько 20 років. У листопаді захисник приїжджав додому на 11-річчя старшого сина, але на початку 2023 року щасливу родину Храпанових зруйнувала росія.

Читайте также


up