23.08.2024
Новини в Україні
eye 684

Благодійний вечір для Запоріжжя: аукціон та посвята в козаки

Благодійний вечір для Запоріжжя: аукціон та посвята в козаки

Посвята в козаки, Олена Тополя та Роман Міщеряков на події Нескорені серця

Запоріжжя — це південний щит всієї країни, який щодня потерпає від російських ракет. 78% області перебуває під окупацією, а десятки сіл стерті з лиця землі. І незважаючи на це, місто живе, але йому потрібна допомога. 12 вересня благодійний фонд “SAFE” проводить благодійний вечір, який збере людей з різних куточків України та світу, щоб ще раз показати та розповісти історію Запоріжжя. Також цей захід об’єднає спільноту мешканців міста та області, які відчувають біль за рідний дім і сумують за ним. Фонд планує закупити медичне обладнання для двох лікарень Запоріжжя, аби військові та цивільні отримували якісну допомогу. Місто є першим пунктом від лінії фронту, куди привозять поранених, тож це вкрай важливо.

Подія була створена, аби привідкрити українцям таїнство сакрального дійства — посвяти в козаки. Ця традиція дозволяє зазирнути в історію культури та звичаїв України.

На заході будуть показані роботи українських митців, зокрема, Володимира Реброва та інших. Також проводитиметься аукціон з унікальними лотами, серед яких: книга українського художника Володимира Реброва “Війна очима українського художника”, підписана Валерієм Залужним, унікальна традиційна прикраса “Дукач”, прапор, підписаний Олімпійськими чемпіонами та гравюра із зображенням гетьмана Івана Самойловича в образі “козацького Марса”, підписана Київським Митрополитом Епіфанієм та інші. Будуть представлені й цікаві зони, про які більш детально розказано на сторінці фонду.

Кульмінацією вечора тане давня традиція, що відкриє двері в історію нашої нації. Посвята в козаки допоможе відчути Запорізьку область. Ведучим події стане Роман Міщеряков, також виступатиме Олена Тополя. Організатори запевняють, що створили ідею проведення цієї події, аби об’єднати людей задля того, щоб допомогти нашому енергетичному центру України — Запоріжжю.

Читайте также


up