Яким буде "Мистецький Арсенал"

Сценарії просторового розвитку “Мистецького Арсеналу”: сьогодення і майбутнє очима  міжнародної команди фахівців

Яким має бути національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький Арсенал” через 20 років? Яку стратегію розвитку обрати, щоб досягнути амбітних цілей? Саме на ці питання шукали відповідь учасники міжнародного воркшопу “Мистецький Арсенал: стратегії просторового розвитку”, що відбувся з 29 травня по 3 червня 2017 року у Києві у рамках 10-го Міжнародного архітектурного фестивалю CANactions “Місто. Цінності”.

Що таке мистецтво 21 сторіччя? Насамперед, це люди, митці, творці. Куди рухається культура і якими стають музеї? Людяними, відкритими. Культурні заклади все менше говорять про об’єкти та картини, а все більше про людей, як створюють мистецтво, та про людей, які отримують досвід через взаємодію з об’єктами мистецтва у культурно-музейному просторі.

Який досвід взаємодії люди отримують у “Мистецькому Арсеналі” і яким потенційно може бути цей досвід? Протягом шести днів учасники воркшопу аналізували власний досвід взаємодії з простором “Арсеналу”, спілкувалися з художниками та учасниками фестивалю, досліджували територію. У результаті, розробили кілька сценаріїв розвитку комплексу, які об’єднані ключовим меседжем наблизити “Мистецький Арсенал” до громади, людей, митців задля сприяння реалізації творчого потенціалу та посилення людської взаємодії...


Читати також