Чому варто вивчати нідерландську мову?

Чому варто вивчати нідерландську мову?

Нідерландська є офіційною мовою аж у десяти країнах світу. Її щодня можна почути не тільки в Голландії, а й в Бельгії, Сурінамі та Арубі. Хоча для більшості українських туристів Нідерланди зазвичай є лише тимчасовою зупинкою, дехто вирішує там затриматися на довше, щоб трохи заробити, або «спробувати щось нове». І ось тут виникає проблема – спілкування з місцевими жителями.

При першому знайомстві з нідерландською мовою, складається враження, що це просто хрипи, які важко зрозуміти та неможливо опанувати самостійно. Найкращим рішенням у такій ситуації буде записатися на курси нідерландської мови.

Переваги вивчення нідерландської мови?

Початок не завжди легкий, але ваші зусилля не будуть марними. Вони принесуть плоди у вигляді:

  • кращої роботи;
  • особистого розвитку;
  • нових знайомств та стосунків, які ви зможете підтримувати та плекати впродовж довгих років;
  • можливості почуватися за кордоном як вдома.

Навіть якщо ви вирішите усе життя провести в Україні, знання додаткової мови стане вашою перевагою та відкриє багато нових «дверей» для створення професійної кар’єри. Вільне спілкування нідерландською в Україні полегшує пошук добре оплачуваної роботи.

Чи складно вчити нідерландську мову?

Все залежить від вашої мотивації. Лінгвістичні результати – це сума годин, відведених на повторення лексики, розмовні та граматичні вправи. Складні завдання стають простими, якщо з вами займається досвідчений репетитор нідерландської мови. Запорукою успіху є терпіння, регулярність і достатня кількість часу, який потрібен, щоб отримати знання та почати використовувати їх на практиці.

Викладач відіграє дуже важливу роль. Він має спонукати учнів до навчання, просто й логічно пояснювати окремі питання, прищеплювати любов до мови. Іноді необхідно зробити кілька спроб, щоб кінцевий результат був позитивним і видимим, але, як сказав Джексон Браун-молодший, не варто відмовлятися від мети лише тому, що для її досягнення потрібен час. Час все одно пройде, а знання нової мови може змінити ваше життя (як особисте, так і професійне) на краще!

Як слід вчити нідерландську мову?

Граматика нідерландської, як і будь-якої іншої мови, має масу правил та винятків. Починати варто з запам’ятовування окремих слів, розуміння способу побудови фраз та речень, щоб поступово могти опанувати складніші рівні нідерландської мови.

Щоб виробити рефлекс правильного мовлення, найкраще вчити цілі речення напам'ять. Таким чином, крім запам’ятовування всього вислову, ви також будете засвоювати розташування окремих частин мови, те, як і з чим вони пов’язані. Лише згодом слід почати закріплювати граматичні правила у вигляді довідок. Нарешті, дійде черга до текстів для аудіювання, які будуть містити слова та речення, які ви вивчили.


Читати також