Науково-популярні відео тижня. Добірка від 20.05.2024

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 20.05.2024

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

У цьому відео ви дізнаєтесь: чи зможе людина вижити десь окрім Землі і які умови та небезпеки зустріли б вас, якби ви опинились на екзопланеті Кеплер 22-Б?

Дайджест космічних новин за тиждень.

Ілько Борщак був плодовитим письменником. Всього вийшло 20 його книжок. 

Вітаємо на каналі імені Шевченка. Нова цікава лекція від Віталія Капранова.

Навесні-влітку 1989 року Китайську Народну Республіку охопили масові протести робітників, студентів та інтелігенції. Епіцентром стала Тяньаньмень – центральна площа Пекіна, де зібралися близько 1 мільйона людей. Протестувальники пов’язували свої надії, зокрема, з лідером СССР Міхаілом Горбачьовим, який саме тоді вперше відвідав китайську столицю з офіційним візитом. Однак вночі проти 4 червня влада КНР на чолі з Ден Сяопіном наказала розігнати протест із застосуванням бронетехніки, що призвело до численних людських жертв. Чому китайці вийшли на Майдан, які наслідки це мало і як в сучасній КНР трактують ті події – розповідаємо у відео.

Це дуже короткий огляд порад І для того, щоб зануритись у біологічні причини та глибші пояснення запрошую прочитати книгу Коли я нарешті висплюся (видавництво Віхола).

Дякую студентам рідного ННЦ Інститут біології та медицини КНУ ім. Шевченка за запрошення та увагу до теми сну. Попри всі технічні нюанси, що спіткали того разу ми записали цю розмову, ура :). BioMedTalks – прекрасна ініціатива, якій бажаю успіхів!

Як працювала цензура в головних демократіях світу під час великих війн, як американські журналісти забули слово «атом» та які реальні обмеження існують зараз для українських медіа? Розбирає Олександр Нотевський спеціально для медіа ҐРУНТ.


Читати також