27-04-2018 Театр 127

Театральні майстер-класи. Фестиваль Шлях

Театральні майстер-класи. Фестиваль Шлях

Театральні майстер-класи в рамках ХІІІ Міжнародного фестивалю особливих театрів "ШЛЯХ"!

13 травня, НРЦ Джерело, пр. Червоної Калини 86а

організатор: МТЦ "Непротоптана стежина"

10.00 - 12.00 - МК 1 - Віталій Любота (Київ)

"Конфлікт як основа сценічного дійства"

Конфлікт - це основа драматичного твору, яка визначає побудову сюжету та композиція. На МК ми на прикладах розглянемо види конфліктів у драматургії. Зупинимось на проблемі "Режисер в пошуку конфлікту", а також попрацюємо над конфліктом, сюжетом, подіями. Дізнаємось, чому конфлікт це ключ до побудови дійства та монтажу епізодів у виставі.

Віталій Любота - Режисер, педагог; член Національної Спілки театральних діячів України; викладач Київського вищого коледжу культури і мистецтв; арт-директор Міжнародного інтеграційного театрального фестивалю «Сонячна хвиля»; режисер і художній керівник Народного аматорського театру-студії "Паростки"

12.30 - 14.30 - МК 2 - Zosja Dowjat (Wrocław)

"Світло і картинка на сцені. Принципи побудови сценографії на сцені."

Протягом 2-х годин майстер-класу ми зконцентруємось на тому як створити пластичне обрамлення вистави щоб вона зміцнила суть вистави і гри акторів. Порозмовляємо про костюми, світло, сценографію. Обміняємось думками, принципами, техніками створення образу на сцені.

Зофія - театральний режисер, інструктор, президент Фундації Jutropera, займається створенням опер по цілому світу - в Аргентині, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Польщі.. Реалізує оперні і драматичні проекти готуючи та залучаючи різні групи аматорів: людей похилого віку, дітей сиріт, людей з особливими потребами, в`язнів.

12.30 - 14.30 - МК 3 - Michał Stanowski (Lublin)

"Основи театротерапії в роботі з людьми з особливими потребами. Аналіз найбільш поширених помилок"

Міхал - соціолог, театральний інструктор, олігофренопедагог, ініціатор та координатор Międzynarodowego Ruchu Artystów Nieprzetartego Szlaku, творець Międzynarodowego Ośrodka Teatralnego w Skrzynicach, організатор і викладач на Nieustających Warsztatów Teatralnych Nieprzetartego Szlaku, організатор і викладач на міжнародних театральних тренінгах для інструкторів, які працюють з людьми з особливими потребами, багаторічний член багатьох складів журі та рад консультантів на різних фестивалях. Ініціатор Ogólnopolskiego Informatora Imprez Artystycznych Osób Niepełnosprawnych, ініціатор Środowiskowego Domu Samopomocy „Akademia Artystyczna”.

Театральн майстер-класи Фестиваль Шлях

для участі у майстер-класах просимо заповнити цю он-лайн форму до 8 травня.

https://docs.google.com/forms/d/1arp0gTAnVw_oF8yQFm0u_337BDqxTkWIO--0QFTgF6s/edit?c=0&w=1

вартість участі:

- в одному МК 200 грн.

- у двох МК 300 грн

1) для учасників фестивалю (режисерів та керівників театральних колективів, які виступають на фестивалі) - участь безкоштовна

2) для волонтерів НС - знижка 50%

попередня оплата до 8 травня включно є обов`язковою.

Після 8 травня вартість зростає на 50-100 грн. не залежно від знижки.

- в одному МК 250 грн. (для волонтерів 175)

- у двох МК 400 грн (для волонтерів 250)


Читати також