Сергій Міхалок презентував новий кліп на пісню «Ронін» з альбому Drezden

​Сергій Міхалок презентував новий кліп на пісню «Ронін». Новини культури 2018

У вересні 2018 року Сергій Міхалок презентував свій новий музичний проект DREZDEN. Тоді ж були викладені в мережу дебютний альбом і однойменний кліп, який вже зібрав більше мільйона переглядів на YouTube. Сьогодні - презентація другого кліпу з альбому DREZDEN на пісню «Ронін».

Режисером кліпу став відомий український фотограф Сергій Сараханов. Це не перша його режисерська робота. Раніше він створював проекти для різних брендів і відео для різних артистів, серед яких - кліп Джамали «Я люблю тебе». Оператор кліпу - Степан Клім, сценарист - Максим Прозоровський, гафер - Нікола Булавський.

Сергій Сараханов - про ідею та зйомки кліпу: «Ідея кліпу народилася після спілкування з Сергієм Міхалком. Ми досить багато з ним розмовляли про значення слова ронін. Ясна річ, що знімати історію про середньовічну Японію було б досить складно. Тому було прийнято рішення рухатися по шляху метафори. Оскільки і Сергій, і я любимо книги Ніла Геймана, Ніла Стівенсона, Філіпа Киндред Діка і інших фантастів, що описують епоху кіберпанку, було бажання створити ретро-футуристичний сюжет. І при цьому - зв'язати це з сучасним світом. Пазл склався, коли прийшла ідея з віртуальною реальністю».

Цікаві факти про зйомки:

- Зйомки проходили в Актовському каньйонi (Миколаївська область) або, як його називають місцеві - Каньйон диявола. Красива скеляста місцевість посеред рівнини, поруч - вапняково-крейдяний кар'єр, де була знята частина кадрів, білі марсіанські пейзажі.

- Йшов дощ, так що доводилося кутати камери в поліетилен і продовжувати працювати.

- Сергію Міхалку довелося багато пережити під час зйомок, навіть сцену з купанням у холодній воді, яку знімали в жовтні. Але він гідно витримав усі випробування.

- Зйомки зайняли 3 знімальних дні

Проект DREZDEN викликав широкий резонанс серед фанів Міхалка і ЗМІ. У мережі з'явилося безліч яскравих рецензій на альбом.

Керівник Білоруського вільного театру Микола Халєзін: «Міхалок завжди педантичний в роботі з текстом. Цікавий прийом Сергія, який зараз стає все більш помітним: коли, слухаючи пісню, інтелектуально не обмежений слухач упокорюється з тим, що текст досить тривіальний, раптом проскакує цитата, яка нагадує, що про цього слухача не забули. Відлуння літературних творів, улюблених Міхалком, в усі часи проходило через його творчість, але в DREZDEN Сергій перетворює цей прийом чи не в інтелектуальну гру, змушуючи слухача на протязі звучання всієї платівки розгадувати літературні ребуси».

Віталій Дроздов, Генеральний продюсер (директор) Хіт ФМ: «Думаю, робити саме таку музику Міхалок мріяв з початку 90-х. І намагався незграбно реалізувати цю мрію по частинах у різних проектах. І ось, він зміг зібрати все разом. Щільний вузол з простих слів, затягнутих в неочевидні метафори і (знову на рингу!) Переплетіння релігії, езотерики та світу епохи Marvell. Без Гугла розібратися не просто, але воно того варте - ніколи ще Міхалок не малював стільки всесвітів, скупо і економно витрачаючи слова і хвилини».

Сергій Міхалок про проект: «DREZDEN - це еклектичний сплав «The Cure», «Wolfsheim» і Олексія Вишні. Це переосмислення музики Нової хвилі і «Neue Deutsche Welle» через 40 років. Це поп-мейнстрім, який миттєво змусить слухача зануриться в світ літературних ребусів і філософських текстів, які вміло обігруються музичними переходами.

- DREZDEN - це не «ретро» і «old school». Це «Yes Future», кібер-панк і «New School»! Це музичний аналог «метафізичного реалізму» Мамлєєва. Це світ романів Філіпа К. Діка і Вільяма Гібсона, що проступив крізь декорації та настав. А ще - це «Через терни до зірок» і «Діти чавунних богів».

У проекті задіяні музиканти: Павло Величко (гітарист) і Денис Шуров (ударні), син Сергія - Паша Міхалок (клавіші) і відомий білоруський бас-гітарист Алесь-Франтішек Мишкевіч. Також, у роботі над проектом брали участь Віталій Телезін, Антон Азізбекян, Іван та Олександр Галушко, Влада Опсєніца, Олександр та Ігор Стеколенко, Леся Патока, Артур Вакаров, Сергій Сараханов, Андрій і Дмитро Бобровко, Денис Шуров, Ксюша Твердохліб, і Олексій Аляєв.


Читати також