19-01-2019 Театр 140

Вистава Безталанна. Нездійсненне. Театр Вітряк

Вистава Безталанна. Нездійсненне. Театр Вітряк. Афіша Київ 2019

ТО "ВІТРЯК" презентує постановку «Безталанна: нездійсненне» у постановці режисера Василя Вітера. Це вистава крупних планів. Можливо, Ви подумаєте, що це знову той театр у шароварах і вишитих сорочках, АЛЕ якби не так! У нашому видовищі головною є історія, яка усім близька. Історія про кохання, зраду, ревнощі, запальні вчинки і не менш шалену енергію. Вона написана понад 130 років тому, але тема п’єси вічна й актуальна дотепер. У виставі є танці, пластичні етюди, поцілунки, бійки. Також під час розробки знайдено дещо цікаве про автора Івана Карпенка – Карого, про деякий зв’язок, його персонажів із реальними людьми. Виконавці - режисери, вони учасники творчого об’єднання «ВІТРЯК».

Писати можна багато, але щоб сприйняти це усіма чуттями - треба просто побачити. Видовище проходить у Центрі Леся Курбаса. Невеликий ігровий майданчик зробить повітря більш в’язким і дасть змогу побачити героїв на крупному плані. Глядач помічає деталі, чує дихання акторів і може співпереживати на 100 відсотків.

Безталанна Нездйсненне Театр Втряк

УРА! ТЕПЕР КВИТКИ МОЖНА ПРИДБАТИ ЧЕРЕЗ МЕРЕЖУ INTERNET на CONCERT.UA

Вартість повного квитка - 90 грн.

Вартість квитка студентам/учням - 50 грн.

Квитки продаються без місць. Посадка вільна. Тому варто приходити за 20 хв до початку.

Режисер-постановник – Василь Вітер.

Про ТО "ВІТРЯК" - одного разу група людей зібралася разом зі своїми ідеями і нині це вилилося у ТВОРЧЕ ОБ‘ЄДНАННЯ. МИ - різних поколінь. Усі навчалися в університеті ім. І. К. Карпенка - Карого. Цікаво, що усі ми - режисери. Усі індивідуальні, усі керують і все знають !!! Уже цікаво як воно буде. Що ж це за ВІТРЯК? «Вітряк» від свого обертання може робити багато речей. Він може молоти зерно і з нього буде борошно першого ґатунку. Ще наш «Вітряк» виробляє шалену енергію, з якою поділиться і з ВАМИ, дорогий глядачу!

ТРІШКИ ІСТОРІЇ ПРО П’ЄСУ Івана Карпенка - Карого:

Безталанна Нездйсненне Театр Втряк

Перші начерки цієї драми під заголовком «Хто винен» Іван Тобілевич написав ще до заслання. Довго лежала п’єса серед паперів на дні його валізи. Аж поки Михайло Старицький після відвідин Тобілевича на засланні у Новочеркаську не заохотив його писати для українського театру. Однак Головне управління цензурного комітету Російської імперії забороняє до постановки на сцені п’єсу «Хто винен» в 1885 році. Після ще декількох переробок п’єса дістала назву «Безталання». Однак, коли Микола Садовський відкрив довгоочікуваний дозвіл на постановку, то побачив, що замість «Безталання» було написано «Безталанна». Це сталося 17 січня 1887 року. «Безталанна» була вперше поставлена Марком Кропивницьким, а пізніше Миколою Садовським. Після розділу театру корифеїв на три самостійні трупи Іван Тобілевич сам збирався поставити цю п’єсу: «Не стільки етнографічно, як про велику драму Любові». Однак намір великого драматурга виявився нездійсненним. «Безталанна» - найбільш популярна та найбільш ставлена п’єса Івана Карпенка-Карого в театрі. Ставлена для різних поколінь українських глядачів. Зіграна не одним поколінням українських акторів.

Безталанна Нездйсненне Театр Втряк

Настав час і нам доторкнутися до цього великого творіння.

Телефон для довідок: 063 871 6705.


Читати також