27.12.2023
Literature
eye 44

Война. Ден 591

Война. Ден 591. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Цяла нощ окупаторите удряха по Херсонска област: Десетки ранени в района.
Противникът многократно атакува града и селищата на десния бряг. Жилищните квартали бяха под обстрела на окупаторите. Пострадали са къщи, автомобили, газоразпределителни мрежи. Някои снаряди не избухнаха. Спасителите ги ликвидираха.
11 жители на града са ранени, включително 9-месечно дете и медик на Червения кръст.
руснаците удариха Константиновка сутринта: сред ранените има 9-годишно дете
В 06:25 руската армия обстрелва град Константиновка, Донецка област, вероятно с помощта на крилата ракета ОТРК "Искандер", съобщават от Генералната прокуратура. Стреляха по жилищна сграда. При експлозията са пострадали четирима жители: момиче на 9 години, майка му на 44 години, жена на 64 години и син на 41 години.
КНДР рязко увеличи транспорта за русия.
Проектът Beyond Parallel на Американския център за стратегически и международни изследвания регистрира рязко увеличение на броя на превозите на товари между Северна Корея и русия след срещата на лидерите на двете страни през септември.
Сателитно изображение на железопътно съоръжение в севернокорейския град Туманган, на границата с русия, от 5 октомври 2023 г. регистрира безпрецедентен брой товарни вагони – общо около 73.
„Като се има предвид, че Ким и путин обсъдиха някои въпроси от военния обмен и сътрудничество на последната среща на върха, рязкото увеличение на железопътния трафик вероятно показва доставки на оръжия и боеприпаси от Северна Корея за русия“, се казва в публикацията.
руската армия обстрелва предградията на Херсон
Уцелиха територията до църквата. Пострадали са три жени, нанесени са щети по автомобил. В резултат на нападението едно кучето е починало.
От началото на деня само в Херсон заради руската агресия са пострадали 10 души.
Още едно дете е ранено при днешния обстрел на Херсон 
11-годишно момиче е ранено.
Общо от началото на деня в района на Херсон 16 души са получили наранявания с различна степен. Сред тях е и 9-месечно дете.
руснаци обстрелваха Вовчанск в Харковска област
В резултат на обстрела е загинала 65-годишна жена.

Read also


up