31.12.2023
Literature
eye 50

Война. Ден 635

Война. Ден 635. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

21.11
България затвори петролната вратичка, която позволи на Руската федерация да спечели 1 милиард евро
„България реши да спре вноса на суров петрол от русия през март 2024 г., тоест 6 месеца по-рано от планираното“, се казва в съобщението.
Отбелязва се, че правителството на страната е взело такова решение, за да попречи на руската федерация да заобиколи западните санкции, след като стана известно, че тази вратичка е позволила на кремъл да привлече допълнителни 1 милиард евро за военните си действия срещу Украйна. Това съобщиха от Министерството на енергетиката.
Херсонска област продължава да страда от руските нашественици: за час и половина - 25 управляеми авиационни бомби бяха насочени натам
"От 11.20 до 13.00 часа противникът е хвърлил 25 управляеми авиационни бомби върху населени места в Бериславски и Каховски райони. Известни са две жертви", каза началникът на Херсонската ОВА Прокудин.
Врагът продължава да тероризира Одеска област
През деня и вечерта тактическата авиация на русия нанесе ракетни удари с ракети тип Х-31П. Противникът насочва противорадарни ракети в опит да открие и унищожи системите за противовъздушна отбрана.
На територията на Одеса и Билгород-Днестровски район са поразени открита повърхност, административна сграда и пристанищна инфраструктура. Няма пострадали хора, съобщиха от Силите за отбрана на Южна Украйна.
Сега в половината страна летят дронове, ПВО работи. И така всяка вечер...

Read also


up