07.01.2024
Literature
eye 26

Война. Ден 658

Война. Ден 658. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

14.12
Днес руснаците изстреляха на три пъти балистични ракети над Украйна, които за 2-4 минути могат да достигнат всяка точка на страната ни. Днес на пресконференцията путин отново ни нарече братски народ и изстреля толкова много ракети и безпилотни самолети камикадзе по мирното население. Сега дронове отново летят из цяла Украйна.
ВВС на Украйна унищожиха 41 вражески „шахеда" в небето през нощта
Общо руските нашественици са изстреляли 42 атакуващи БпЛА и 6 зенитни управляеми ракети С-300. Защитниците на небето успяха да свалят 41 от 42 ударни дрона от типа "Шахед-136/131". По-голямата част - в Одеса.
Тази вечер руските войски тероризираха Одеса с ударни дронове
Хостел в Одеса е пострадал в резултат на падане на фрагменти от свалени дронове-камикадзе - 11 души са ранени, включително 3 деца. Децата, както и двама възрастни са хоспитализирани. Две 8-годишни момчета и 12-годишно момиче са с контузни и затворени черепно-мозъчни травми, а възрастните са с комоцио и наранявания.
Пострадали са 11 сгради. Изгорели са 2 коли. Пожарът е потушен.
Рашистите насочиха и повече от 20 атакуващи дрона в района на Измаил - целта им беше пристанищната инфраструктура.
В резултат на нощният обстрел над херсонска област има една жертва
На 13 декември около 23:45 руските военни обстрелват с. Миролюбивка в Херсонска област - врагът атакува с ракета тип С-300.
63-годишна жена загина под развалините на къщата си. Пострадали са частни къщи, учебно заведение, частично разрушена е сградата на местната амбулатория.
Минималната цел на руснаците е окупацията на Одеса заедно с Харков, а след това установяване на контролиран от тях режим в Киев, - Карл Билд
„В Дубай имах няколко разговора с руски представители от „сферата на сигурността“. Те са решени да продължат войната срещу Украйна. Минималната им цел е окупацията на Одеса заедно с Харков, а след това установяване на режим под контролът им в Киев.
Западът спешно трябва да увеличи военната помощ за Украйна. В края на краищата руснаците са тези, които сега са "склонни да продължат войната" срещу Украйна. Европа ще бъде следващата“, каза бившият премиер на Швеция, в момента съпредседател на Европейския съвет по международни отношения.
Орбан иска да срине ЕС, - Линкявичюс
„ЕС е принуден да се превърне от съюз на ценности в пазар, където правото да се действа без правила може да бъде купено за сметка на тези ценности. Орбан няма да се промени. Неговата цел (или нечия задача?) е да срине целия ЕС. Трябва да го спрем“, каза бившият министър на външните работи на Литва Линас Линкявичюс.
Четирима души бяха ранени днес в Херсон в резултат на обстрел на окупаторите
Веднага след хоспитализиране в болницата е починал един ранен - мъж на 57 години.
На три ранени жени, най-възрастната от които е на 92 години, е оказана медицинска помощ.
русия ще воюва до края на 2026 г. и планира да превземе Запорожие, Харков и Днепър, - "BILD"
Ако вярвате, до края на 2024 г. русия иска да установи пълен контрол над Донецка и Луганска област, както и да стигне до река Оскол в Харковска област. А до края на 2026 г. руската федерация планира да поеме контрола над Харков, Днепър и Запорожие.
В същото време, както се твърди, путин няма намерение да атакува Херсон и Одеса. Според BILD русия е готова да губи до 100 000 войници в Украйна всяка година.

Read also


up