07.01.2024
Literature
eye 27

Война. Ден 659

Война. Ден 659. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
15.12
Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 14 вражески БЛА
В нощта на 15 декември 2023 г. рашистите атакуваха с 14 ударни дрона от типа "Шахед".
Всички цели са поразени от мобилни огневи групи на ВВС и ВС на Украйна в Николаевска, Херсонска, Хмелницка и Полтавска области.
руснаци тероризираха Херсон през нощта - има загинал
57-годишен мъж е починал в болницата след тежки наранявания в квартал "Централен".
Противникът е ударил и жилищен блок в Днепърски район - изпочупени са прозорци и е пострадал газопровод.
В 4 часа сутринта рф атакува пазара - дузина търговски обекти са повредени, прозорците и вратите са изпочупени.
За две седмици руската ДРГ се опита да влезе в Украйна седем пъти
„В пет случая нашите защитници успяха своевременно да разкрият тези намерения и да нанесат огневи поражения на противника, който, понесъл загуби, отстъпи“.
Той също така добави, че по-специално една от тези диверсионни групи се е опитала да пресече границата в района на Миропиля в Сумска област.
"Трябва да сме готови": България се притесни от думите на путин за Черно море
Думите на путин, че цялото крайбрежие на Черно море е било руско, издават имперските му амбиции за сметка на няколко държави, които сега са в Европейския съюз, каза премиерът на България Николай Денков, пише Euractiv.
„Трябва да се отнасяме сериозно към подобни изявления, защото ако по-рано звучаха само като думи, то напоследък изглеждат като план за действие, така че наистина трябва да сме много внимателни“, каза Денков.
На въпрос дали русия ще използва големия брой руснаци, живеещи в България, за териториални претенции, той каза, че не би направил такава връзка.
Изданието отбелязва, че около 300 000 граждани на руската федерация са закупили недвижими имоти в България, основно по Черноморието.
руснаците обстрелваха Никопол с тежка артилерия четири пъти през деня
„Четири пъти през деня Никопол беше под прицела на агресора. Обстрелваха областния център с тежка артилерия. По него бяха изстреляни около дузина и половина снаряди“.
Пострадали са баба и внучка. В болница е настанена 83-годишна жена с минно-взривно нараняване и лицева травма, а 16-годишното момиче ще бъде настанено за домашно лечение.
Освен това в града са пострадали магазин, 14 частни къщи и 10 стопански постройки. Уцелени са 3 гаража, 7 оранжерии, лек автомобил, няколко електропровода и газопровод.

Read also


up