Квітковий килим у Брюсселі

У Брюсселі є пам'ятка

Майже мільйоном кольорових бегоній за традицією прикрасять столицю Бельгії на кілька днів.

У Брюсселі є пам'ятка, яку мріють побачити мільйони людей з усього світу. Але вона існує лише кілька днів, і то не щороку. Мова, звичайно, йде про приголомшливо красивий «Квітковий килим». Раз на два роки його «розгортають» на площі Гран-Плас у Брюсселі.

Ця традиція з'явилася більше сорока років тому. Кожен квітковий килим створюється на певну тему: наприклад, сади Версаля, Арт нуво або алхіміки Середніх століть ... На один живий гобелен іде майже мільйон бегоній. А над здійсненням задуму на самій площі протягом кількох годин працюють близько ста досвідчених садівників. Спочатку розстилається дерен з травою, який задає контури малюнка, а потім між ними розміщують бегонії різних кольорів. Цим недовготривалим шедевром можна помилуватися лише три дні і чотири ночі. В цей час можна піднятися на балкон Ратуші, звідки квітковий килим виглядає ще краще.

Кожен вечір починається шоу: за допомогою музики і світла килим набуває абсолютно новий, відмінний від денного, вид. І ще невідомо, що туристам подобається більше: прекрасна нічна сцена з квітів або залиті ранковим дощем бегонії у повному блиску своєї краси.


Читати також