Найперші квіти, які радують вас у весняному саду

Найперші квіти, які радують вас у весняному саду

Починається все з богині всіх романтиків - весни! Перші цибулинні первоцвіти, пробивають дорогу часом крізь наст, сніг і холод, назустріч сонечку, немов поспішаючи порадіти його променям. Найулюбленіші і самі довгоочікувані з них - це проліски. Може бути саме тому вони занесені до Червоної книги, адже кожен норовить їх зірвати.

Все ж краще вирощувати проліски у себе на клумбі, благо зараз створено чимало культурних форм, які із задоволенням оселяться у вас під вікном і, засинаючи на початку літа, чекатимуть зустрічі з вами після нової довгої зими.

Проліски хороші тим, що вони абсолютно невибагливі і не бояться морозу, навпаки, він їм навіть необхідний. Однак певні умови для повноцінного розвитку все-таки потрібні. Перше - це обов'язковий достаток вологи на ділянці, а друге - відкритий простір, що забезпечує достаток світла.

Якщо зимовий період не відрізняється великим сніговим покривом, який до того ж ще й швидко тане навесні під дією не зовсім звичайною температури, то доведеться проліски полити. В умовах нестачі вологи квітнути вони будуть погано і недовго.

Взагалі тривалість цвітіння пролісків регулює сама природа: в холодну весну вони цвітуть довше, а от якщо на вулиці спекотно, то цвітіння їх часом обмежується лише двома-трьома днями. Після закінчення цвітіння листя обрізати не потрібно, адже можна пошкодити цибулину, краще дати їм відмерти природним шляхом.

Трохи згодом, коли проліски сходять зі сцени, їм на зміну приходять обожнюють простір і сонце - крокуси. Якщо на вашій ділянці простору не вистачає, і крокуси змушені тулитися в невеликій тіні, то постарайтеся довести грунт до оптимального для цих рослин стану. Обожнюють крокуси добре дренированную і вельми родючу землю.


Читати також