Troye Zillia випустили новий LP колядок PARADISE BIRDS

Troye Zillia випустили новий LP колядок PARADISE BIRDS

6 січня музиканти опублікували повний альбом у форматі відео на своїх офіційних сторінках у youtube та facebook і вже за декілька днів альбом здобув дуже велику популярність.


Складно уявити, що заради 32 хвилин і 42 секунд (а саме стільки триває альбом) музиканти працювали понад 2 роки підбираючи 10 колядок з різних регіонів України і придумуючи нові аранжування. Від прадавнього автентичного співу у колядці «Ізпрежди віка» до сучасних технологій роботи з семплами та контролерами у «Щедрику». Перелік стилів у альбомі вражає, хоча варто зазначити, що всі вони розумно вплетені у стиль Troye Zillia – world music – отож це елементи клезмеру, реггі, соулу, ланджу, фольку, електрофольку, автентики та ірландської музики.

Як жартує Стас, барабанщик і один із засновників гурту «Ці пісні буде цікаво послухати як пацанам з Сихова (відомий спальний район Львова) так і музичним експертам з Філармоній. Там є і своє рідне і нове. Ми додали багато ритмів. Взагалі і в принципі в українських колядках вкрай рідко можна почути ударні або перкусійні інструменти. За невідомих причин композитори свідомо не дають танцювальний настрій колядкам. А ми це зробили.»

«Ви знаєте, люди люблять впізнавати те, що вони знають, тоді почувають себе в темі. І ми залишили багато впізнаваного у альбомі PARADISE BIRDS. Поруч з тим деякі колядки опрацювали з дуже сміливими змінами. Мені особисто дуже до вподоби аранжуванням «Небо і земля», де ми використали екзотичний орієнтальний лад, що уподібнює пісню до клезмеру. Залучили до співпраці кларнетиста, що дало дуже виграшний результат.» - Настя, бандуристка і солістка Troye Zillia.

Назва альбому PARADISE BIRDS є назвою однієї з щедрівок з альбому, яку солістка гурту вивчила від своєї прабабці. Це мабуть найунікальніша пісня в альбомі, бо музиканти переконані, що ніхто інший її не виконує. З приводу треклісту нового лонгплею – то там розмістились такі дуже знані колядки і щедрівки як «Бог предвічний», «Свята ніч», «Щедрик», «Небо і земля» і менш знані, але з цікавими історіями. До прикладу колядка «Бабусі» - «це взагалі щось унікальне, її я вивчила від української діаспори, так само як і «Рай розвився» - розповідає Настя, - «а от «Ізпрежди віка» нам запропонували виконати наші друзі із гурту ДоСхідСонця, які до речі теж взяли участь у записі альбому. Крім того з нами ще зіграли скрипаль Маркіян Турканик та кларнетист Леонід Дробченко».

Над цим альбомом працювало декілька звукорежисерів та клавішників гурту – Аня Войтюк та Володимир Боднар, який зараз є постійним учасником гурту. Нам він розповів такий секрет: «В мене швагро позавчора ходив цілий день по хаті і бурмотів meri meri meri Сhristmas...))) – заразний мотивчик.» До речі, це єдина англійська фраза у альбомі, яка є в пісні «Щедрик» - всі інші пісні українською.

До слова, саме на пісню Щедрик музиканти нещодавно відзняли one shot video,


а минулого року презентували анімований кліп на колядку «Спи Ісусе»


Частина альбому, а саме 4 колядки і щедрівки побачили світ минулого року в рамках видання EP „RIZDVO”, який є доступний для прослуховування на soundcloud сторінці гурту:


Тож всі бажаючі можуть слухати колядки он-лайн, а музиканти заохочують слухачів після щедрого вечора зазирнути на Google.play і придбати там треки з нового альбому або ж замовити диск особисто у Troye Zillia заповнивши форму за посиланням нижче. Таким чином львів яни закликають підтримувати розвиток авторського права в Україні та не користуватись піратськими сайтами для скачування музики ;)


Читати також