Цифри та факти 26 книжкового ярмарку

Книжковий ярмарок в межах 26 Форуму видавців у Львові. Пост реліз. Львів 2019

Традиційно Палац мистецтв, подвір'я Палацу Потоцьких та алея проспекту Свободи перетворились на одну з найбільших «книгарень» України.

Книжковий ярмарок в Палаці Мистецтв відвідало 31 610 особи, з них:

15 876 осіб придбали квитки

15 734 особи, які скористалися правом безкоштовного входу, в тому числі:

5676 осіб пенсійного віку,

4846 особи пільгових категорій

Не вдалося порахувати відвідувачів книжкового ярмарку на проспекті Свободи. Орієнтовно за весь період на ньому побувало близько 55 тис. львів’ян та гостей міста.

Найвідвідуваніші заходи книжкового ярмарку

  • Презентація книги Януша Вишневського «Зміщення спектра» зібрала понад 250 читачів
  • Презентація книги Василя Шкляра «Характерник» зібрала понад 260 відвідувачів
  • Презентація нового роману Марії Матіос зібрала 236 гостей
  • Наталя Щерба на своїй презентації книги «Лунастри. Танок білих карликів» зібрала понад 170 читачів
  • Концерт «Я люблю цю країну навіть без кокаїну» Місько Барбара та Юрка Єфремов зібрав 150 відбудувачів

Професійні заходи

У межах програми відбулося 13 заходів для професійної аудиторії, де були презентовані видавничі проекти, пов’язані з новими технологіями для друку та розповсюдженням книжок. На подіях обговорили стратегію розвитку та презентували діяльність Українського Інституту книги. Міністр культури молоді та спорту України Володимир Бородянський презентував на книжковому ярмарку стратегію підтримки видавничої галузі міністерством.

Професійний день став майданчиком для презентації програм нового проекту House of Europe і Литовського Інституту.

Окрім презентацій та зустрічей, відбулось 67 автографсесій з відомими українськими та іноземними авторами: Василя Шкляра, Андрія Куркова та Марка Форсайта, Володимира В’ятровича, Януша Леона Вишневського, Катерини Калитко, Наталі Щерби, Андрія Любки, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Сергія Плохія та інших.

У Львівському книжковому ярмарку взяли участь 256 видавничих та книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, громадських організацій і фондів.

Серед них вперше 30 учасників: Видавництво «Дім Химер», Видавництво Ольги Фреймут SNOWDROP, Видавництво Крокус, Видавництво Жорж, Видавництво «Моя книжкова полиця», Видавець Цибульська Вікторія, Видавництво «Вільний Вітер», Видавництво «Сумна вівця», Видавництво «СонцеСад», Видавництво Журналу I. Love City Guides,

Також участь у ярмарку взяли представники міжнародних та українських інституцій: Український культурний фонд, Міжнародний фонд відродження, UNESCO cities of literature network.

На книжковому ярмарку було присутня інклюзивна література (Дивогра, видавничий центр “12” та Фонд родини Нечитайло (Книги Брайлем)),

Географія учасників: Вінниця, Дніпро, Житомир, Івано-Франківськ, Київ, Луцьк, Львів, Мукачево, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Біла Церква, Ужгород, Полтава, Суми, Чернівці.

А також були представлені учасники з Польщі, Білорусі і Туреччини, які презентували видання зі своїх країн.

До зустрічі на 27 Книжковому ярмарку 16-22 вересня 2020 року.

 


Читати також