Translatorium оголосив програму фестивалю

Фестиваль Translatorium 2019. Афіша Хмельницький. Програма фестивалю

Жадан, Стріха, Малиновський: TRANSLATORIUM оголосив програму фестивалю

У програмі фестивалю TRANSLATORIUM — 24 події у сфері перекладу, літератури та візуального мистецтва. На фестиваль запрошені учасники з Парижа, Києва, Харкова, Івано-Франківська та інших українських міст.

Цього року учасники активно обговорюватимуть співпрацю і переклад у різних видах мистецтва — кіно, література, скульптура, графіка. Серед учасників програми — Сергій Жадан, Роман Малиновський, Юрій Завадський, Ірина Дмитришин, Гєник Бєляков.

Події фестивалю умовно розділені на денну та вечірню програму. Традиційно під час фестивалю проходитимуть лекції, воркшопи та дискусії. Щоранку перекладачі зустрічатимуться на каву, де в неформальній атмосфері ділитимуться інсайдами своєї роботи з аудиторією.

Відкриття фестивалю розпочнеться із виставки плакатів «Постаті «Культури» художниці Богдани Давидюк. У межах фестивалю хореографи Пітер Кайл (США) та Антон Овчінніков (Україна) проведуть танцювальний воркшоп. Перекладацька група VERBація вперше представить власний мультимедійний проект «Blake. Anew» за участі перекладача Леся Белея, музиканта Віктора Кондратова та VJ group CUBE.

«Цьогоріч програму фестивалю вдалось доповнити зовсім новими для нас позиціями. Внаслідок чого тема перекладу ще більше розширює свої межі. Власне, йдеться про дитячу літературу, танець, кіно, інсталяції, плакат, мультимедійний проект. Буде багато практики перекладу, класичної та некласичної, експериментальної та однозначно нової для відвідувачів», — розповідає кураторка програми Вероніка Ядуха.

Організаторки фестивалю кажуть, що однією зі спеціальних програм фестивалю є Освітня програма. Вона відбуватиметься за підтримки Українського культурного фонду. У межах цього блоку відбуватимуться події для фахової аудиторії. У заявленому списку учасників — Ольга Любарська, Ярослава Стріха, Поліна Городиська, Ростислав Семків та інші.

Під час вечірньої програми TRANSLATORIUM виступатиме Григорій Семенчук із проектом BRAT та харківський гурт «Лінія Маннергейма» за участі Сергія Жадана, Олега Каданова та Євгена Турчинова.

Протягом трьох днів фестивалю у центральній частині міста Хмельницького працюватимуть інсталяції художника Антона Логова, відкриття яких відбудеться 28 вересня.

Нагадаємо, фестиваль TRANSLATORIUM втретє проходитиме у Хмельницькому 4-6 жовтня. Ознайомитись із повною програмою та учасниками фестивалю TRANSLATORIUM 2019 можна на сайті фестивалю

Подія відбувається за підтримки Хмельницької міської ради та у співпраці з Управлінням культури і туризму ХМР, а також Агенцією розвитку Хмельницького.

Вхід вільний. На окремих локаціях — за ціною вхідного квитка до музею або за умови попередньої реєстрації.

*У програмі можливі зміни.


Читати також