Виставка «Скотч». Галерея Зелена канапа

Виставка «Скотч». Олег Давиденко. Галерея Зелена канапа. Афіша Львів 2020

Є два типи митців.

Одні – художники, ті що садять одне дерево і доглядають його, вирощують, сподіваючись на великі і прекрасні плоди того дерева своєї творчості.

Інший тип художника — невгамовний садівник, що садить дерева і кущі, такі, що приживаються і такі, що не приживаються в цьому кліматі. Деякі з них не зростають, деякі дають малі плоди, а деякі мають шанс вирости до небес. Такий художник залишає по собі цілий сад, який неймовірно цікаво спостерігати.

Олег Давиденко саме такий «навіжений садівник». Його експериментам немає меж. Напевно, не існуватиме техніки і стилю, в якій він себе не випробує в своїй творчості.

Десь у 2009 році його руки дійшли і до клейкої стрічки – скотчу, що привабив його кольорами. Ті роботи, подібні до геометричної абстракції були представлені на Різдвяній виставці в Зеленій канапі цього року. Їх експозиція збіглася в часі з скандальною витівкою зі скотчем італійського художника Мауріціо Каттелана. Було багато коментарів і припущень від мистецтволюбів в зв’язку з цими двома подіями і Олег, як натура емоційна вибухнув ідеями.

На виставці створеній за допомогою скотчу будуть самі неймовірні експерименти Олега Давиденка. Від різноманітних сушених рослин та комах, прорізів і грудкуватих об’ємів до консервації диму та еротичного супрематизму. Все створене за допомогою скотчу – неймовірно універсального матеріалу, що потрапив до рук невгамовного ХУДОЖНИКА.

Виставка триватиме до 8 березня.
Відкриття виставки відбудеться 11 лютого о 17.00

Олеся Домарадзька
галерея "Зелена канапа"
Львів, вул. Вірменська 7
032 235 75 49
050 66 50 603


Читати також