«Різдво в Гаю» підсумки

На святі «Різдво в Гаю» зібрали кошти на реставрацію садиб музею. Львів 2020

На святі «Різдво в Гаю» зібрали понад 118 тис. грн на реставрацію садиб музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького

З 7 по 8 січня у музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відбулося свято «Різдво в Гаю».

Захід відвідало понад 5 тисяч гостей. Половину коштів від продажу квитків буде скеровано на реставрацію пам’яток музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

«Кожен відвідувач свята долучився до доброї справи, адже половину коштів від продажу квитків, а саме 118 615 гривень ми перерахуємо Музею народної архітектури та побуту для відновлення об’єктів Гаю», - зазначив організатор свята та директор компанії «Дік Арт» Андрій Сидор.

З 7 по 8 січня усі відвідувачі свята «Різдво в Гаю» потрапили в атмосферу старовинного українського села, коли колядували спільно від хати до хати, ходили вертепами, плели дідухів та павуків із соломи. Під час свята «Різдво в гаю» виступили понад 20 вертепів, гурти автентичного співу «Коралі», «Дзвінга» та «Двійко». У стареньких садибах гостей свята навчали плести дідухи, ляльки-мотанки, кувати метал, пекти хліб, та грати на автентичних музичних інструментах.


Читати також