Японська кухня стає все більше популярнішою

суши

Країна Вранішнього сонця з глибокої давнини славилася своєю кухнею, в якій було дуже багато страв з різних овочів і фруктів. Японці активно займалися збиранням. Серед рослин, які потрапляли в їх кошики, були такі як папороть, білокопитник і цибуля рокамболь.

Японська кухня. Дари природи

Гурмани з великим задоволенням смакували делікатеси з кореня лотоса. Він володіє особливим смаком, та й зараз залишається незамінним інгредієнтом для багатьох овочевих страв. Корінь лотоса смажать, тушкують і навіть маринують. Його тонкий мереживний зріз часто використовують в якості прикраси різних блюд. Насіння лотоса багаті білком, зміст якого іноді доходить до 20%. В меню у японців не тільки страви з сирого кореня, але і різні маринади з додаванням сушених овочів. Всілякі соління на основі кореня лотоса теж є відмінною рисою національної японської кухні.

Універсальній продукт шиітаке

Знаковим блюдом у японців є суші, до складу яких входить не тільки сира риба, а й різні гриби. Вони часто надають суші пікантність і неповторний смак. Завдяки добре налагодженому сервісу в ресторані SushiGo діє доставка суші Львів до будинку. Доставка здійснюється у всі райони Львова.

Серед суші у японців популярністю користуються ті, до складу яких входить гриб шиітаке. Шиітаке - спеціально вирощений гриб, який культивується в Японії століттями і потихеньку починає завойовувати кулінарний простір Європи і Північної Америки. Першими їх стали вживати китайці ще до вирощування рису. Часто шиітаке з'являється і на прилавках магазинів в Україні, але тільки в замороженому вигляді.

У шиітаке дуже широкий спектр цілющих властивостей. Цей гриб часто зустрічається в народних рецептах при лікуванні серцево-судинної системи, простудних захворювань, настоянок для схуднення. На сході шиітаке по праву вважається еліксиром життя. Тільки в одній Японії його виробляється тисячі тонн щороку.

Морські овочі

До розвитку землеробства в раціоні японців вже були водорості. Добре оброблені і зі смаком приготовані ламінарії мають не тільки відмінний смак, але і є підсилювачем смаку інших продуктів. Вони також вважаються оригінальним засобом для дизайнерського оформлення столу. Морські овочі, як їх називають в Японії, - основний компонент японських ролів. Вони дуже популярні в цій країні. У багатьох ресторанах вам можуть запропонувати роли на замовлення в якості японського сніданку. Іноді роли загортаються в кілька видів водоростей: вакаме, комбу і норі. У водоростях міститься багато мінеральних солей з вмістом йоду, що робить їх відмінним засобом при лікуванні щитовидної залози.


Читати також