Вибираємо професійний блендер. Що потрібно знати

професійний блендер

Будь-який бізнес, пов'язаний з масовим виробництвом їжі, не може обійтися без надійного, потужного і високопродуктивного обладнання, яке б значно прискорило темп роботи на кухні того чи іншого підприємства. Одним з таких інструментів є професійний блендер. Від вибору даного пристрою безпосередньо залежить швидкість приготування різних страв, можливість спрощення роботи співробітників і загальний прибуток компанії. Придбати професійний блендер можна у магазині https://lodmar.com.ua.

Сучасні виробники професійного кухонного обладнання пропонують увазі споживачів широкий вибір блендерів в різній комплектації з певним набором функцій, особливостями конструкції і вартістю.

В умовах жорсткої конкуренції наявність блендера на професійній кухні є обов'язковою умовою для успішного розвитку бізнесу, адже пристрій дозволяє істотно спростити і прискорити процес приготування всіляких страв. Блендер використовується для подрібнення або переробки до певної консистенції всіляких овочів, фруктів, ягід, горіхів, твердих і м'яких продуктів.

Чим відрізняється професійний блендер від побутового

Існує помилкова думка, що професійний блендер відрізняється від побутового тільки потужністю. Однак у деяких професійних моделей цей показник менше, ніж у побутових. У чому ж різниця?

Справа в тому, що в професійному апараті можна замінити будь-яку комплектуючу. Це дуже важливо, оскільки особливості бізнесу, пов'язаного з виробництвом продуктів харчування, припускають високу інтенсивність роботи професійного обладнання та, відповідно, відносно швидкий знос деталей.

Кожна компанія, яка виробляє професійні блендери, пропонує клієнтам змінні запасні частини. Окремо можна придбати:

  • кріплення для ніжки;
  • ніжку;
  • моторний відсік;
  • змінні ножі;
  • всілякі насадки;
  • електричні кабелі живлення;
  • інші комплектуючі.

Професійний блендер. Види і особливості

При виборі обладнання варто звернути увагу на швидкість обертання насадок. Наприклад, «високоспритні» блендери не підходять для приготування тіста і інших в'язких продуктів. Для цих цілей застосовується інший тип обладнання, такий як тістомісильники, планетарні міксери. Якщо говорити про різновиди сучасних професійних блендерів, то тут виділяється два основних типи:

Стаціонарний блендер - пристрій з ергономічним дизайном, зазвичай в металевому корпусі.

Блендер не займає багато місця на кухні, має просту схему використання, але більше підходить для збивання рідких сумішей з нетвердих продуктів. Недоліком такого пристрою вважається тільки те, що в процесі приготування тих чи інших страв користувач не може нікуди відлучитися.

Стаціонарний професійний блендер являє собою робочу платформу з вбудованою панеллю керування, знімною чашею певного обсягу (в залежності від модифікації) і герметично закривається кришкою. Потужний блендер багатофункціональний, комплектується великою кількістю насадок для різного ступеня подрібнення або збивання, має витривалий двигун, який може працювати без відпочинку протягом тривалого періоду часу.

Пристрої даного типу ідеально підходять для масового приготування їжі. Тому саме стаціонарні блендери найбільш часто зустрічаються на професійній кухні.

Щоб подрібнити продукти, приготувати суп-пюре, коктейль, соус, досить встановити чашу на платформу, засипати продукти, закрити кришку і включити відповідну програму. При цьому не потрібно притримувати сам блендер, подрібнювач або кришку, що дуже зручно у випадках, коли необхідно попутно готувати інші страви.

Робоча чаша блендера може бути виконана зі скла, нержавіючої сталі, полікарбонату.

Блендери оснащуються ножами самих різних типів: прямими, вигнутими, з додатковими ріжучими поверхнями. Одні ножі можуть використовуватися виключно для змішування інгредієнтів, інші - для дроблення горіхів, а деякі навіть для подрібнення льоду.

Зазвичай крім ножів в комплектацію входять:

  • насадка-віночок;
  • насадка-терка;
  • млин для кави (здатна також перемелювати чорний перець, часник та ін.),
  • вакуумний насос, що відкачує повітря через клапан, що знаходиться в кришці контейнера;
  • мірний стаканчик;
  • герметична кришка для склянок і чаші.

Переваги професійних блендерів

Якщо говорити про переваги сучасних блендерів, призначених для масового приготування їжі на кухнях ресторанів, кафе, їдалень чи інших точках громадського харчування, то тут варто відзначити наступне:

  • наявність потужного і витривалого двигуна (може працювати практично весь день без перегріву і аварійної зупинки);
  • висока якість подрібнення продуктів;
  • можливість перемикання.

Читати також