Як правильно використовувати тарілки для сервірування

тарілки для сервірування

Для сервірування столу використовується кілька видів тарілок. Кожна з них призначається для певного блюда. Страви не прийнято ставити на сам стіл. Для їх постановки використовується плоска сервірувальна тарілка, що має великий розмір. Цей предмет дозволяє дотримуватися правил етикету, захистити стіл від плям, крихт і контакту з гарячою поверхнею посуду.

На підстановочну тарілку ставиться посуд для подачі супу, закусок, гарніру і салатів. Кожна з тарілок для сервірування столу має свою форму і розмір. Це допомагає правильно подати страву, насолодитися її смаком і видом. Отже, перед тим, як тарілки купити, потрібно розуміти, як і для яких страв вони будуть використовуватися.

Трохи про розміри і форми

У різноманітті посуду для сервірування святкового столу легко заплутатися. Кожен вироб має свою назву, форму, розмір і призначення. Але щоб правильно сервірувати стіл вдома, необхідно знати про види посуду. Про це читайте в нашій статті.

Матеріал сервірувальних тарілок

Для виготовлення сервірувальних тарілок використовуються різні матеріали. Важливо, щоб всі вироби поєднувалися за своїм дизайном і стилем. Одним з популярних матеріалів, який не втрачає своєї актуальності вже десятки років, є фарфор. Виріб з білого фарфору виглядають дуже вишукано і елегантно, відмінно підійде в якості посуду для сервірування святкового столу. Але з порцеляновими предметами потрібно бути дуже акуратними в використанні, адже їх легко розбити або подряпати.

Сервіровочні тарілки з кришталю виглядають стильно і вишукано. Колись кришталь був ознакою добробуту будинку. Але використовувати кришталеві предмети в повсякденному житті не дуже зручно, адже вони мають властивість темніти при контакті з гарячою їжею і напоями. Крім того, кришталь є важким матеріалом, вироби з нього незручно розкладати або тримати однією рукою.

Скляний посуд може мати класичний білий дизайн, володіти яскравим відтінком або візерунком, при цьому даний матеріал є одним з найбільш недорогих варіантів. Тарілки зі скла не реагують на різку зміну температури, тому в них можна подавати як гарячу, так і холодну їжу. Цей матеріал є хімічно інертним, а значить, при тривалому контакті зі склом їжа не поміняє свого смаку і аромату. На сучасному ринку скло представлено у величезній різноманітності форм і дизайнів, тому ви можете експериментувати з оформленням святкового столу. Також скляні вироби добре поєднуються практично з будь-яким інтер'єром.

За матеріалами mirposudy.com.ua.


Читати також