Захист прав споживачів. Відвідування супермаркету

супермаркет розбита пляшка

УЗСП, або Українська організація захисту прав споживачів, ставить своєю метою довести, що на нинішньому ринку товарів та послуг головну роль відіграє споживач, адже без нього жодна компанія не матиме прибутку. А так як всі ми є споживачами тих чи інших товарів, то нам варто пам’ятати про наші права при отриманні послуг. У складі команди УЗСП є Тітамир Олег, Варнаков Євген, Бразовський Ігор. Вони стали організаторами активізації споживчого руху в Україні, активно допомагають вирішувати споживчі конфлікти, займаються активним поширенням достовірної інформації щодо товарів та послуг, завдяки чому споживачі можуть зробити правильний вибір.

Кожний споживач для власної безпеки мусить знати свої права хоча б на базовому рівні, аби мати змогу себе захистити у непередбачуваній ситуації при купівлі будь-яких товарів та послуг.

Чи обов’язково подрібно залишати речі у камері схову

Наприклад, споживачі не зобов’язані залишати свої речі у камері схову при відвідуванні магазину, а особливо якщо в сумці знаходяться важливі речі, гроші, документи. Адміністрація магазину не несе відповідальність за їх збереження, тому при втраті речей компенсувати їх вартість не буде. Також охорона може під час виходу з магазину попросити вас перевірити сумку, але ні в якому разі не має права наполягати на залишенні речей в шавці.

Чи можна заходити з тваринами у магазин

Лише в ті магазини, на яких є табличка, що не можна заходити з тваринами, ви не маєте права того робити. Якщо таблички немає, то ви можете зайти всередину з твариною, а якщо вона насмітить, то це проблеми адміністрації магазину, а не ваші. Тим паче вас не можуть за це штрафувати, так як подібні штрафи не прописані на законодавчому рівні.

Що робити, якщо випадково розбили, чи зіпсували товар у супермаркеті

Ще один популярний міф: якщо ми щось випадково розбили, зіпсували товар, то зобов’язані його купити. Зовсім ні, адже згідно Громадянського кодексу ризик випадкового руйнування та зіпсування лежить тільки на власнику, якщо інше не прописано договором. Отже, якщо ми випадково розбили щось в супермаркеті, то це відповідальність власника магазину.


Читати також