Коли потрібна консультація адвоката по цивільному праву

Коли потрібна консультація адвоката по цивільному праву

Навіщо потрібен адвокат у цивільних справах?

Більшість людей усвідомлює необхідність звернення до адвоката в разі кримінального переслідування. Але при цьому люди недбало ставляться до своїх побутовим цивільних питань. Це пережиток радянського минулого, в якому права приватної власності на істотне майно (нерухомість, землю, обладнання) просто не було, а держава строго контролювала діяльність суб'єктів господарювання, що перебувають у державній власності. Зараз усі ці питання вирішує цивільний адвокат Львів велике місто європейського рівня, де ви без проблем зможете знайти фахівця високого рівня. Пам’ятайте, що жорсткі ринкові правила строго карають безтурботних і необізнаних.

Ось лише малий перелік ситуацій, які не скінчилися плачевно, якби учасники правовідносин вчасно порадилися з адвокатом:

  • На прохання далекого родича прийняв на себе обов'язки поручника по взятому їм кредиту - банк вимагає нечувану суму;
  • Ще, не оформивши розлучення, купив квартиру: колишня дружина законний співвласник житла;
  • Не розуміючи його суті, підписав договір про повну матеріальну відповідальність: після виявлення недостачі на складі виявився повинен роботодавцю великі гроші;
  • Дав в борг сусідові без розписки, зараз він стверджує, що нічого не брав;
  • Розрахувався за товар грошима, відправленими по системі Western Union, тепер немає можливості довести факт оплати.

Дотримуйтесь кілька простих правил:

  • Ніколи не підписуйте договору або інші офіційні папери, не розуміючи суті в них викладеного (покажіть їх спочатку адвокату, який роз'яснить написане);
  • Не майте звички підписувати документи, не читаючи;
  • У складних життєвих ситуаціях звертайтеся за консультацією до адвоката з цивільного права, а не до досвіду знайомих.

Коли ще звертаються до цивільного адвоката?

На відміну від кримінальних справ, за якими захисником може виступати тільки адвокат, цивільними займаються і інші юристи. І навіть більше, представляти інтереси людини в суді за дорученням може будь-який дорослий громадянин. В результаті багато тих, хто позиціонує себе як фахівця в сфері права, не має навіть базової юридичної освіти. Рівень їх консультацій та діяльності - відповідний.

Юридична професія те сам, що й медична. Обсяг знань у кожній сфері дуже великий. Стоматологи не приймають пологів, а окулісти не вирізають апендицит. Також і адвокати. Людина, що спеціалізується по кримінальним справам не може одночасно добре розбиратися в земельних питаннях з усіма нюансами: специфічними обов'язками землекористувача щодо збереження родючості, земельними сервитутами, землеустроєм і веденням кадастру, моніторингом земель. Все осягнути неможливо. Тому не варто звертатися до адвоката - всезнайку, який заявляє про свої глибокі пізнання в усіх галузях права одночасно. Краще звернутись саме до квалифікованого цивільного адвоката.


Читати також