Як влаштувати концерт на вулиці

концерт на вулиці

Ось трапляється іноді так, що у молодого музиканта з'являється бажання пограти десь. Ну а де ще можна пограти? Безкоштовно. Чи не доводячи нікому свою крутість? До того ж у зручний тільки тобі час? Так і прийшла в мою голову ідея почати організовувати невеликі тематичні open air вечірки на відкритому повітрі. У цій статті піде мова про те, як все це готувалося і чим закінчилося. Можливо комусь в цьому блозі стане в нагоді наш незабутній досвід.

Почала я з пошуку людей, яким було б це потрібно і цікаво. Грати для людей завжди цікавіше. Довго шукати не довелося. Одні хороші знайомі вже який рік збираються влітку на вулиці і танцюють Латино-Американські танці (salsa, merengue). Так що проблема місця, часу і народу була вирішена швидко.

Підготовка

Отже, місце і час було вибрано. Обрано невдало з технічної точки зору. Організатори захотіли проводити це на своєму звичайному місці де, як виявилося, немає навіть електричної розетки.

Програвачі та мікшерний пульт у мене був удома, так що додаткових витрат це не склало. Залишалося знайти акустику і джерело енергії.

З акустикою ми розібралися швидко. Нас цілком влаштував не дорогий для свого класу пристроїв, активний акустичний комплект від Eurosound на 1 кВт. Його єдиний мінус на даний момент - це те що він насилу поміщається в наш автомобіль. Купівля акустики - це було єдиним, що вдарило серйозно по кишені.

З джерелом енергії все було складніше. Варіантів було два. Простий і універсальний. Простий - це купити автомобільний конвертер 12 \ 220 і харчуватися від прикурювача. Другий - купити бензиновий генератор. У підсумку зупинилися на другому варіанті, так би мовити на майбутнє і про всяк випадок. Бензиновий генератор шукали не довго. Але зрозуміли, що аренда генератора на данний момент вигідніше.

По дорозі зайшли в IKEA і купили жовтий розкладний стіл, який збирається за 5 хвилин. На нього можна зручно поставити програвачі, пульт і ноутбук. Це все що ми встигли зробити в перші вихідні.

У наступні вихідні ми поїхали тестувати все це обладнання. Приблизний час збору 15 хвилин разом зі столом і вертушками. З'ясували, що 2 літри бензину вистачає на 3-4 години безперервної гри.

Старт

Центр міста. Народу десь так людей 100-200. Йде дощ. Це ми і не передбачали. На акустику довелося натягнути пакети. Народ мокрий, щасливий і задоволений.

Будемо продовжати заходи такого формату і надалі.

Якщо вам потрібна буде допомога або порада у проводенні подібних концертів, звертайтеся або читайте і далі наш блог.


Читати також