Що повинен знати і вміти кожен веб-дизайнер

Що повинен знати і вміти кожен веб-дизайнер

Будь-який поважаючий себе веб-дизайнер повинен володіти графічними редакторами, однак, цього недостатньо. Що ще йому слід знати і вміти?

Він повинен чітко уявляти, за допомогою яких інструментів і методів можна втілити в життя навіть саму божевільну ідею замовника, адже веб-дизайн - це не просто графічне оформлення сторінок сайту.

Ця категорія набагато більш багатогранна, ніж може здатися на перший погляд, адже вона включає в себе і графічне оформлення, і навігацію, і розробку логічної структури, і ще багато чого. Тому дизайнер веб-сайтів, який працює в дизайн студії - це не просто художник, а й проектувальник, і навіть в деякій мірі маркетолог.

До речі, в інтернеті ви знайдете чимало корисних відеокурсів, які можуть бути як платними, так і безкоштовними. Пропонуємо вашій увазі кілька важливих термінів, які повинен знати кожен веб-дизайнер, щоб не вдарити в бруд обличчям. Читаємо і запам'ятовуємо:

1. Векторна графіка

На відміну від растрової (піксельної) графіки, векторна складається з геометричних форм, які побудовані шляхом розтягування від точки до точки прямих ліній - векторів.

Ви, напевно, відразу уявили собі трикутник або квадрат. Насправді ж за допомогою векторної графіки дизайнер сайту може створити безліч об'єктів, особливо зручна вона в роботі з великими зображеннями, а також логотипами, іконками та т. д. Головним достоїнством векторної графіки можна вважати можливість змінити розмір зображення, не втративши при цьому якість.

2. Растрова графіка

Растрові зображення складаються з пікселів - маленьких точок, відомих завдяки однойменному фільму і комп'ютерним іграм 80-х років. Головне, що вам слід враховувати при роботі з растровими зображеннями - при сильному збільшенні ви зможете споглядати елементи, з яких воно складається. Такого роду зображення мають прив'язку до розширення екрана. Особливо це слід пам'ятати при роботі з фотографіями, адже будь-яке фото є растровим зображенням.

3. CMYK

CMYK - абревіатура, яка розшифровується як Cyan, Magenta, Yellow, Key Сolor. Ця колірна схема традиційно використовується для друку. Чорнило всіх принтерів складаються саме з цих кольорів, а при їх комбінації ми отримуємо ті відтінки, які бачимо на роздрукованому зображенні.

4. RGB

Як і CMYK, RGB являє собою кольорову схему і, як ви, напевно, здогадалися, теж є абревіатурою, що розшифровується як Red, Green, Blue. Але, якщо сфери впливу колірної схеми CMYK обмежуються однією лише печаткою, то схему RGB використовують всі сучасні комп'ютерні монітори. Тому RGB - це головна колірна схема в роботі веб-дизайнерів.

5. Адаптивний дизайн

Як ми з'ясували, в обов'язки веб-дизайнера входить не тільки оформлення. Юзабіліті в веб-дизайні також відіграє вагому роль.

Комп'ютер давно перестав бути єдиним способом використання інтернету. Сьогодні ми можемо скористатися смартфоном або планшетом. Тому і дизайн сайту повинен підходити під використовувані мобільні пристрої.

До цього питання варто підходити зі значним ступенем відповідальності, адже, якщо ваш дизайн стане адаптивним, то шанси на високу відвідуваність зростуть приблизно на 50%.


Читати також