Пошук роботи в Ізраїлі. Корисні поради

Пошук роботи в Ізраїлі

Ви вже репатріювалися, питання з житлом вирішене, «кошик абсорбції» допоміг пережити перші непрості місяці нового життя, і прийшов час шукати роботу.

Ми зібрали кілька порад, які допоможуть вам не просто знайти роботу, а влаштуватися до гарного перспективного місця.

Підготуйтеся до репатріації

Одна з головних помилок тих, хто робить Алію, в тому, що до приїзду в Ізраїль вони не готуються до працевлаштування на новому місці. Багато професій і кваліфікацій в Ізраїлі вимагають підтвердження і ліцензування, тому просто привезти свій диплом недостатньо. Через сайт Міністерства абсорбції ті, у яких залишилося приблизно півроку до переїзду, можуть звернутися туди по електронній пошті і отримати консультацію щодо того, які професії і де вони затребувані, а також зрозуміти, які документи їм слід перевести, що зробити і куди звернутися, щоб отримати ліцензування в Ізраїлі.

Вивчайте мову

Було б перебільшенням сказати, що без знання івриту ви ніколи і ніяку роботу в Ізраїлі не знайдете. Але правда і в тому, що з івритом ви автоматично збільшуєте свої шанси в пошуку - і посада напевно буде вище, і перспективи кар'єрного росту відкриються. Краще почати вивчення мови заздалегідь, до від'їзду.

До того ж, в Ізраїлі вам обов'язково запропонують безкоштовний ульпан. А потім можна додатково піти на курс професійного івриту, який Міністерство абсорбції повністю фінансує.

До речі, знання інших іноземних мов і, в першу чергу, англійської - буде тільки на користь! Не забувайте розповідати про це в резюме і на інтерв'ю, а також вдосконалюйте свої знання.

Спілкуйтеся

Не бійтеся сказати всім навколо, що ви шукаєте роботу. Напишіть про це в соціальних мережах, розкажіть про свій досвід і очікування від нової роботи - нехай ваші знайомі поділяться цим постом у себе на сторінках.

Користуйтеся соціальними інструментами

Особисті зв'язки - це, звичайно, добре, але в пошуках нової роботи їх часто буває недостатньо. Зайдіть у Facebook, введіть в пошуку запит «робота в Ізраїлі» і подивіться, що пропонують інші користувачі в тематичних групах.

Сайти з вакансіями

І, звичайно, завжди залишаються традиційні сайти роботи, де також розміщуються вакансії. Найбільш відомий і ефективний - Івритомовних сайт Jobmaster, можете створити там безкоштовний аккаунт. Також зверніть увагу на All jobs і Drushim.

Зверніть увагу на те, що в Ізраїлі дуже поширене використання LinkedIN для пошуку роботи і створення професійних контактів. Створіть акаунт, попросіть друзів дати вам рекомендації!


Читати також