Як зробити правильний вибір, купуючи косметику в магазині

Як зробити правильний вибір, купуючи косметику в магазині

Багато хто з вас, напевно, стикалися з ситуацією - заходиш в відділ косметики та догляду за шкірою і тілом, та втрачаєш голову від різноманіття. Загадковий глянець флаконів, п'янкі запахи, насідають з усіх боків продавці-консультанти.

І ось ви виходите з відділу або взагалі з порожніми руками і в розгубленості, або з купою незапланованих покупок, що ще гірше.

Насправді покупка косметики, як і багато інших справ, не терпить суєти. Є кілька простих порад, які допоможуть вам завжди отримувати задоволення від своїх придбань.

З модних журналів, на форумах, звичайно і просто з досвіду подруг, ми дізнаємося про нові і ефективних косметичні засоби. Зрозуміло що, їх хочеться спробувати. Але, відправляючись в магазин щоб купити професійну косметику, ми нерідко забуваємо, що хотіли придбати. Робіть записи. Запишіть марку і характеристики бажаного товару. Не піддавайтеся на вмовляння консультанта, придбати точно таке ж, однак іншого виробника або дешевше - якщо справді хочете випробувати певну новинку.

Звертайте увагу на терміни придатності косметичних засобів, які купуєте. На вітринах зі знижками особливо часто можна зустріти товари з «несвіжими» датами випуску.

Покупка косметики

Освітлення в відділі магазину нерідко може зіграти з вами злий жарт. Під специфічним світлом косметика виглядає виграшно, проте кольори і відтінки спотворюються. Це що до помади, блиску для губ, тіней і олівців. Щоб не помилитися - підійдіть з обраним засобом до вікна, або навіть вийдіть на вулицю. При денному світлі кольор оцінити простіше.

При виборі парфумерії, сприйняття запахів втрачається буквально після вивчення двох ароматів. Продавець запропонує вам понюхати кави, проте є і більш простий спосіб. Візьміть невелику пляшку води, і робіть кілька ковтків після дегустації ароматів. Це поверне нюх.

Якщо не хочете розчарувань, не купуйте парфумерію одразу. Попросіть нанести краплю парфумів на зап'ясті, або візьміть з собою напахчений паперовий пробник, радить журнал ЛедіХелз. Погуляйте по магазину, і зробіть оцінкуаромату через деякий час.

Остерігайтеся підробок

М'яті або криво заклеєні коробки, змащена фарба на упаковці, потужний і неприємний запах - все це повино вас насторожити. Косметика відомих брендів не може мати таких недоліків, а ось для підробок це характерно.

І, наостанок, про продавців-консультантів

Вони зацікавлені в продажах, і з-всіх сил намагаються знайти з вами контакт. Абсолютно відкидати їх не варто, досить просто бути уважним. Задайте консультанту проблемне питання, відповідь на яке ви знаєте. Так ви зрозумієте - чи готовий продавець бути чесним.

Перед тим як прийняти рішення про покупку, не керуйтеся лише консультацією в відділі. Порадьтеся з косметологом, загляньте в інтернет магазин косметики в Україні, почитайте відгуки, - це збільшить шанси на незмінний вибір.


Читати також