Користь конструкторів для дитини. Який конструктор вибрати

дитячий конструктор

Безперечна користь конструкторів полягає в тому, що з їх допомогою можна спілкуватися з дітьми будь-якого віку. Важко переоцінити допомогу батька, коли дитина тільки приступає до вивчення конструктора. Зрозуміло, не варто все робити за сина або дочку. Ваше завдання - допомогти їм у їхніх починаннях і показати, як можна використовувати їх вироби в реальному житті.

У процесі складання конструктора відбувається всебічний розвиток дитини: формуються нові вміння та навички, розвиваються дрібна моторика, просторове мислення, уява, дотик, здатність до творчості. Ось чому психологи рекомендують грати з конструкторами дітям будь-якого віку і статі.

Кубики - перший і найбільш простий варіант конструктора

Вони дуже корисні для малюків, тому що сприяють розвитку уяви, вчать розрізняти кольори, дають перше поняття про форму предмета. Звичайно, спочатку малюк буде просто ламати те, що ви побудували, але поступово йому стане цікавіше спробувати скласти кубики в башточку, а потім його конструкції будуть дивувати вас своєю незвичністю.

Магнітні та дерев'яні конструктори

Магнітні та дерев'яні конструктори гарні кожен по-своєму. Магнітний конструктор складається з різних пластин, паличок і металевих кульок, що дозволяє дитині вивчити властивості магнітів. Такі набори стануть в нагоді досліднику п'яти років і старше. А дерев'яний конструктор зібрати досить непросто, але в той же час дуже цікаво. Іноді для скріплення деталей потрібно використовувати клей, і в результаті виходить дерев'яна іграшка. Вибрати цікавий дерев'яний конструктор для дитини можна на сайті https://neuron-toys.com. Працюючи з таким конструктором, дитина розвине навички уваги і акуратності.

Фігурки-вкладиші

Фігурки-вкладиші - це такий вигляд конструктора, де невеликі дерев'яні або пластмасові фігурки потрібно вкласти в спеціальні осередки. Спочатку вашому маленькому досліднику буде складно, оскільки перед тим, як почати свої заняття, йому необхідно збагнути, в який отвір прилаштувати ту чи іншу фігурку. Цей конструктор дуже корисний для розвитку логічного мислення.

Конструктор-мозаїка

Конструктор-мозаїка може бути як великим, так і дрібним. Більший варіант зі спеціальними заглибленнями для шестигранних деталей більше підходить маленьким дітям. А звичайна мозаїка, яку краще купити для дітей старшого віку, відмінно розвиває дрібну моторику і сприйняття кольорів, а також спонукає фантазувати.

Блокові конструктори

Так звані блокові конструктори хороші тим, що з них можна побудувати майже чи не все, що завгодно. Крім звичайних деталей, в таких наборах є колеса, вікна, двері та інші необхідні елементи. Завдяки цим конструкторам, дитина отримує уявлення про комбінаторики, розвиває творче мислення і уяву.

Лего

Всім відома марка конструкторів «Лего». Різноманіття варіантів дозволяє купити набір для дитини будь-якого віку, а варіативність деталей розвиває мислення і дрібну моторику. Такі конструктори просто не можуть набриднути завдяки великій кількості елементів.


Читати також