10 причин відвідати Шипіт

Чому варто їхати на Шипіт? Дмитро Тирусь

1. Природа. Гори. Карпати. По-перше, це красиво! Лябота! Водоспад Шипіт знаходиться в селі Пилипець у Міжгірському районі. Якщо піднятися вище то там знаходиться Поляна Свободи. Вона знаходиться на горі Гимбі. Вона є одна з найбільших на гірському масиві Полонина Боржава.

2. Спілкування з людьми. Можна поселитися у готелі або на хаті та жити в тишині. А який в цьому сенс? Якщо можна поєднати тишу та веселощі на Поляні Свободи!

3. Фестиваль Шипіт - то тяжко назвати фестивалем у звичайному сенсі цього слова. Там немає сцени, як наприклад в "Бандерштаті" або "Файному місті Тернопіль". Люди живуть в наметах на полянах та спілкуються між собою.

4. До Поляни Свободи приїжджають люди зі всієї України. В цьому році найбільше приїхало з Харкова, Київа, Дніпра, Криму, а зі Західної України зазвичай приїджає менше народу.

5. Субкультури. Якщо хочеш побачити людей нестандартних та субкультурних, то це сюди. Панки, растамани, алкоголіки, агітуючі за здоровий спосіб життя та найрізноманітніші погляди - то всі зживаються. Єдність у різноманітності.

6. Людяність та повага до інщого Не прийнято на Шипоті ображати інших, битися, смітити, красти та капостити. Можна самому зупинитися і ні до кого не ходити в гості. Але люди з'їжджаються заради спілкування.

7. Веселість. З'їжджається народ із найрізноманітнішими музичними інструментами, влаштовують фаєр шоу та одягаються незвично.

8. Інтелектуальне та духовне самовдосконалення. Немає різниці яких ти релігійних або антирелігійних поглядів. Тут є простір для спілкування, наприклад, між бізнесменом та студентом. Люди дуже різноманітні та цікаві. Скільки людей - стільки ж думок. За час Шипоту я почув багато розумних думок. А для цього треба вміти слухати та бути толерантним.

9. Свято Івана Купала. Кульмінацією фесту є свято Івана Купала у ніч з 6 на 7 липня. Традиційно починають з'їжджатися з 1 липня (хоча є люди, які там живуть цілий рік). На Івана Купала роблять велику ватру. А далі йде гуляння з вечора аж до рання.

10. Карпати в собі. Зранку, вдень та ввечері з Поляни Свободи вітаються Добрий ранок. Світ поза Шипотом називають Вавилоном. А чи ти подолав Вавилон в собі? Туди знову хочеться повернутися, бо це місце змінює.


Читати також