Святкування Івана Купала

Святкування Івана Купала. Парк Київська Русь. Афіша Київ 2020

6, 11 та 12 липня у Древньому Києві проходитиме масштабне святкування Івана Купала за стародавніми традиціями, з насиченою шоу-програмою та кінно-трюковими постановками, унікальною реконструкцією стародавніх обрядів, стрільбою з требушету вогняними ядрами, видовищним спалюванням опудала та масовими хороводами навколо нього.

Дуже символічно відзначати Купала саме в Князівстві Київська Русь, адже це свято бере свій початок саме з тих далеких часів більш ніж тисячолітньої давнини. В місці, де відтворюється столиця великої держави Київська Русь – Древній Київ X століття. А також відтворюється атмосфера і дух цієї славної епохи. І саме тут пройде безліч яскравих стародавніх унікальних дійств, які ніде більше в Україні не побачити.

Розпочнеться святкування в купальську ніч 6 липня з 18:00 та продовжиться у вихідні 11 та 12 липня. Жителі Древнього Києва запрошують приєднатися до численних розваг, ігор, конкурсів, стародавніх обрядів. Це парад героїв казок та билин, купальські ворожіння, стрибки через багаття і великий хоровод навколо Лісового озера та автентичні обрядові співи. Лише у Князівстві можна буде побачити захоплюючу кінну програму, стародавню кінну гру кочівників «козлодрання», легенду «Про Микулу Селяниновича», легенду «Про Ладу та Леля». Ну, і яке ж свято без купальських вінків? Тільки в Князівстві на гостей чекає майстер-клас з їх плетіння та пускання вінків на воду. І все це при світлі багать і смолоскипів, в повному зануренні в часи Середньовіччя.

Вечірня програма буде запальною, в прямому сенсі слова. З настанням сутінків у Древньому Києві запалять вогнища. Тож гості зможуть спалити негатив і оновитися, стрибнувши через багаття – по одному або по парах, якщо хочуть знайти своє кохання, вийти заміж або одружитися. Кульмінацією вогняної феєрії стане спалювання купальського опудала. З цією великою солом'яною лялькою згорять всі негаразди, а веселі хороводи навколо багаття нададуть небувалого заряду позитиву.

6 та 11 липня ввечері на гостей чекатиме стрільба палаючими стрілами з луків, стрільба вогняними ядрами з требушету, а пізно вночі – середньовічна дискотека на містичному Лісовому озері.

В Древньому Києві кожен зможе вибрати заняття до душі – покататися на породистих конях верхи або в екіпажі, скуштувати смачних страв від княжих кухарів, постріляти з лука та викарбувати монету, пролетіти на канатному спуску над озером. Також є можливість залишитися з ночівлею в будинку готельного типу «4 кімнати», попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00. Початок програми 6 липня – близько 18:00, 11 та 12 липня – близько 14:00.

Завершення програми:

- в купальську ніч з 6 на 7 липня та 11 липня - о 01:00, з 01:00 до 03:00 - середньовічна дискотека;

- 12 липня - о 20:00

«Парк Київська Русь» розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області. GPS-координати: +50° 8' 44.31", +30° 28' 26.90"


Читати також