Міхалка на пенсію

Міхалка на пенсію

Так виходить, що молодий Сергєй Міхалок зі своєю пародією на попсу більший панк, ніж зі своїми серйозними проектами. А він створив групи Brutto (на честь Орнели Муті, а не ваги) та DREZDEN (типу сольний проект).

Не варто бути серйозним в принципі. Бо не виживеш від кохання до будь-кого. Тому варто зі всього жартувати. Інакше буде алєс капут.

Якщо ти товстий та наркоман, як Міхалок, то довго не проживеш. І це вартує того. Бо пародія на попсу - то справжній панк.

Міхалок був (як сам про себе згадує в якійсь пісні та інтерв'ю) алкаш та торчок. А потім став качком та спортсменом. І слава Богу, що не помішався на здоровому образі життя.

Спершу він почав жартувати з багато кому відомого - зеленоокого таксі. Но став відомий після пісні "Кинула" (до речі, про дощик він співає те ж саме, що Тіль Лідеман у своїх збочених піснях). Народу (точніше народам пострадянського простора) сподобалося, що Ляпіси Трубєцькі не плачуть, а сміються з любовних страждань. Вона кинула, але Міхалок конкретно плаче, і з того смішно.


Не буду вдаватися в деталі цієї геніальної пародії. Ну Сєрий Міхалок написав пародію на шансон "Мєтєліца" (так виходить що і мій правопис російських слів українською мовою то вже весело). Але за сюжетом пісні головний герой бухає цілу ніч в совковому барі, а грошей купа. Тому і не закінчуюються.


Павел Булатніков (ура не Міхалок) заспівав пісню "Яблоні". Кліп вийшов дуже класний. Більшовики такі весною і + романтика. Але пісня по суті про нову зачіску.


Павел - то такий бек-вокал. Ну його ніхто не оцінив належно. Хоч вокальні дані у Павела не гірші, ніж у Сергея. Но про то буде далі...

Але почалася зміна стилю групи починаючи від альбому "Капітал". Кліп за одноіменною назвою альбому класний. "В правій руці "Снікерс". У лівій руці "Марс". Наш піар-менеджер Карл Маркс..."

І такий приспів "Капітал, капітал, капітал..."


Рок період

Починаючи від альбому "Капітал" Міхалок стає дійсно рок-зіркою. Цьому передувало те, що він увійшов занадто в образ і став алкашем та наркоманом. Дійшло до того, що він від того, що коловся, ледь не помер.

Тут раптом він став не ЗОЖником (за здоровий образ життя), а зайнявся спортом. Спершу Павел Булатніков співав політичні пісні із Сєрьожою. І те, як вони класно зробили кліп "Бронєносец" ... Його зробили 2012 року, коли розігнали у Москві мирний мітинг на Болотній площі. В той час давно Міхалок пересварився з тим самим "останнім диктатором Європи" президентом Лукашенко.


Чогось гімном Революції Гідності стали "воїни світла" з однойменної пісні. Але є одне але. По-перше, як Міхалок не був проти Путіна, Януковича та Лукашенка, то він написав цю пісню про растафарі. І є свідомий оксиморон вжитий, що пацифісти є воїнами та б'ються.


Але історик Порошенка В'ятрович сказав колись, що Цой і Висоцький то совок. А в офіційному кліпі "воїнів світла" Ляпіси показали Христа разом із Цоєм. Ось так розходяться в поглядах прихильники Майдану. А ВСЯ ТВОРЧІСТЬ МІХАЛКА ПРОСЯКНУТА РАДЯНСЬКИМИ КОДАМИ.

Так я дізнався про багато цікавих речей. А так, щоб щось зрозуміти, то шукав образи по гуглу.

А так розпалися Ляпіс Трубєцкой. Бо Міхалок пересварився з Павлом Булатніковим. І тут якість музики почала падати. І так він створив групу BRUTTO. Є у неї прикольні пісні. Ну панк з трубами, як на мене класніше за той його проект із спортсменами. А Павло був класним доповненням у бек-вокалі та сам у складі Ляпісів класно виконав "Яблуки". Розійшлися вони бо Міхалок все більше став політизованим. Ще є якийсь його проект DREZDEN. Але його пісня "Айсберг" - то жахливо. Чим далі Міхалок від групи, то тим гірше. Ну так само, наприклад, той самий Олег Скрипка без ВВ бард ніякий. А якщо не вмієш робити сольники і відбиваєшся від групи, то краще не співай. Багато співаків відкрили бізнес незалежно від музичної кар'єри.

МІХАЛКА НА ПЕНСІЮ!

Дмитро Тирусь


Читати також