Дорослі діти: 5 настільних ігор, в які цікаво грати в будь-якому віці

настільні ігри

Кожна людина в глибині душі завжди залишається дитиною, люблячим незвичайні пазли, смачні цукерки та настільні ігри. На щастя, сьогодні існують настолки, які ідеально підходять не тільки для малюків, а й для дорослих. При цьому гейми далеко не завжди повертають у дитинство і виявляються максимально легкими. Є серед них і досить складні ігри з заплутаним сюжетом і нестандартними методами проходження.

В які саме настільні ігри варто хоча б один раз спробувати пограти кожному дорослому?

1. Аліас

Це своєрідна варіація на тему «Крокодила». Альтернативна назва гри - «Скажи інакше!». На відміну від класичного «Крокодила» слова в ній потрібно не показувати, а пояснювати.

«Аліас» - це справжня знахідка для тих людей, які хочуть збільшити словниковий запас і покращити комунікативні навички.

Знайти цю гру можна в розділі настільні ігри для дорослих у магазині настолок від найпопулярніших розробників.

2. Манчкин

Популярна у всьому світі настільна гра-пародія, здатна закохати в себе з першого погляду, а точніше - з першого проходження. Завдання гравців - збір скарбів, бій з монстрами-охоронцями та подорож по підземеллях. У грі можна все:

  • втиратися в довіру до «колег»;
  • хитрувати й недоговорювати;
  • брехати, покладаючись на довіру інших гравців.

«Манчкин» - це не просто настільна карткова гра, яка розвиває стратегічне мислення. Це ще й джерело відмінного англійського гумору, який відмінно поєднується з оригінальними ілюстраціями.

3. Дженга

Супутниця найвеселіших вечірок. Гра, в якій не потрібно робити нічого складного, але при цьому не можна розслаблятися ні на секунду. Кожен рух в «Джензі» має значення. Завдання гравців - збереження вежі цілою навіть після витягування з неї великої кількості дерев'яних блоків. У кого вежа звалилася - той і програв.

4. Мафія

«Місто засинає ...» - якщо ви подумки продовжили цю фразу, значить хоча б раз в житті вам доводилося приміряти на себе роль Дона Корлеоне. Звичайно, грати в цю гру можна і без спеціального інвентарю, прописуючи ролі персонажів на звичайних стікерах. Однак саме картки з красивими зображеннями та лаконічними написами надають «Мафії» особливого шарму.

Щоб побути мафіозі, шерифом, доктором або звичайним мирним жителем, над головою якого раз у раз «свистять кулі», варто придбати класичну «Мафію» від одного з відомих розробників.

5. Уно

Гра американського походження з італійським колоритом. Ідеальне рішення для любителів ігор з активними обговореннями. Під час гри можна говорити про що завгодно, головне - виконати передбачені правилами завдання. Важливо якомога швидше скинути всі отримані спочатку карти й голосно вимовити слово «Уно».

З цими іграми можна за дві секунди забути, що таке поганий настрій або сезонна хандра.


Читати також