Як підготуватися до першого відвідування трихолога?

Як підготуватися до першого відвідування трихолога?

Багато хто з нас замислюється про те, як підготуватися до першого візиту в трихологічний кабінет. Мити волосся чи ні? Чи застосовувати свій улюблений засіб для стилізації? Чи брати із собою будь-які результати досліджень? Або, можливо, наш улюблений шампунь? Про те, як підготуватися до відвідування тріхолга, щоб воно було плідним ви дізнаєтеся в нашій статті.

Для початку. Не мийте голову принаймні за 24 години до візиту. Це дозволить трихологу досліджувати рівень сальних залоз і оцінити ступінь кератинізації епідермісу. Важливо не використовувати будь-які пінисті вироби, лаки, пасти або гелі, які можуть потрапити на шкіру голови. Волосся не повинне бути відразу після фарбування, особливо у випадку темних кольорів. Рекомендується почекати кілька тижнів.

Підготуйтеся до трихологічної співбесіди, відповідаючи на два основних питання: з якою проблемою ви звертаєтеся і скільки вона вже триває. Варто мати з собою останній аналіз крові. Важливо, однак, щоб він був зроблений не більше шести місяців тому.

Трихолог, після детальної співбесіди, порекомендує додаткові тести. Щоб підготуватися заздалегідь, варто вивчити рівні TSH, FT3, FT4, ATPO і ATG, рівень феритину, вітаміни D3, B12, цинк і ЦРЛ або CRP. Жінок можна попросити виконати статеві гормональні тести: тестостерон, андростендіон, пролактин, естрадіол і прогестерон.

Підготуйте список ліків, які ви приймаєте. Розкажіть про всі хронічні захворювання і проблеми зі здоров'ям. Згадайте, чи була у вас недавно загальна або місцева анестезія, і чи вживали ви антибіотики. Трихолог може також задати питання про регулярність ваших менструальних циклів і використання гормональної контрацепції.

Вас також запитають про домашній догляд. Запишіть назви продуктів, які ви використовуєте, до іншого можна надати інформацію про склад продуктів, особливо шампуню, яким ви миєте волосся. Розкажіть про всі процедури, засоби гігієни які ви використовували до сих пір.

Також подумайте про те, як відповісти на питання про дієту. Ваші страви регулярні? Чи є у вашому раціоні свіжі фрукти і овочі? Чи забезпечуєте ви організм потрібною кількістю води? Чи використовуєте ви які-небудь дієтичні добавки? Як часто ви вживаєте продукти з високим ступенем переробки або фаст-фуд?

Останнє питання, яке ви можете підготувати, - це питання про ваш спосіб життя. Він містить інформацію про кількість сну, куріння і рівень стресу. Залежно від проблеми, з якою ви звертаєтеся, трихолог буде більш детально розпитувати вас про ці питання. Тому підготуйтеся до візиту, коротко подумавши про вищезазначені питання, і це, безумовно, допоможе вам знайти причину проблеми.

Трихологічна терапія буде мати сенс тільки в тому випадку, якщо ви спробуєте усунути всі внутрішні фактори, які сприяють погіршенню стану волосся.


Читати також