Як не заразитися коронавірусом в магазині

Як не заразитися коронавірусом в магазині?

В Україні ввели режим надзвичайної ситуації, і продовжили карантин до 24 квітня. Однак, незважаючи на це, людям необхідно поповнювати запаси продуктів харчування, виходити в магазини чи аптеки. Щоб максимально знизити ризик можливого зараження в таких місцях - медики склали короткий перелік умов, яких треба дотримуватися при відвідуванні супермаркету або аптеки.

Для того, щоб не заразитися коронавірусом в супермаркеті, слід:

  • ходити в рукавичках
  • обробляти телефони антисептиком
  • триматися дистанцію 1-2 метри від інших людей

У громадських туалетах використовуйте серветки або шматочок туалетного паперу, коли потрібно спустити воду або відкрити двері. Необхідно мити руки або обробляти руки і телефони спеціальним антисептиком - це важливе правило.

Крім того, медики наполягають, що найкраще уникати контактів з людьми, які мають ознаки респіраторного захворювання, а також великих компаній. Слід дотримуватися дистанції один від одного, не обніматися і не цілуватися, носити маски, особливо при нежиті та кашлю. Чхати і кашляти краще в хустку або лікоть.

При появі перших ознак захворювання необхідно зателефонувати своєму сімейному лікареві, або викликати лікаря додому. Хворим з респіраторними захворюваннями не слід приходити в медустанови.


Читати також