Які саджанці троянд придбати?

саджанці троянд. Англійська троянда

За останні роки селекціонери досягли неабияких успіхів у підвищенні стійкості троянд до шкідників і захворювань. Рослини потребують постійного догляду — достатньо профілактики в не надто хороший сезон. Тож тепер вирощувати троянди може кожен охочий. Тим більше, непросто знайти іншу квітку, яка б мала таку багату палітру відтінків і різноманітність форм. Можна запросто купити саджанці для висаджування клумби, озеленення огорож чи стін.

Сорти квітів

Троянди бувають найрізноманітнішими, тож можна підібрати той вид, який сподобається найбільше. Найпопулярніші сорти:

  • чайні. Чудовий вибір для букетів. Форма бутона — витончена, а пагінці — прямі та довгі. Зазвичай їх вирощують для зрізання;
  • плетисті. Такі троянди висаджують біля огорож, арок й альтанок, оскільки вони обплітають опору;
  • дрібноквіткові. Витончені, маленькі трояндочки, які виглядають дуже ніжно;
  • флорібунда. Серед переваг цього сорту виділяють витончені бутони та тривалий термін цвітіння;
  • поліантові. Невисокі кущики, всіяні безліччю троянд, у яких невеликий діаметр бутона. Можна висаджувати не лише у відкритому ґрунті, а і в контейнерах;
  • бордюрні. Використовуються для оформлення газонів і клумб. Можна висаджувати навіть на підвіконні;
  • англійські. Сорт вважається елітним. Серед плюсів виділяють яскравий аромат й ідеальну форму бутонів;
  • ґрунтопокривні. Завдяки таким квітам можна досягнути неймовірного ефекту — створити трояндовий килим;
  • паркові. Найменш вибагливий сорт, тому з висаджуванням справляться навіть садівники-початківці.

Можна купити саджанці троянд різних сортів. Так можна буде створити квітник, який приноситиме істинне естетичне задоволення.

Як правильно висаджувати

Для того, аби троянди успішно прижилися, потрібно дотримуватися кількох простих правил. Перш за все саджанці треба обережно витягнути з паковання, потім очистити та розпрямити коріння.

Наступний етап — проведення оброблення спеціальними препаратами від хвороб і шкідників. Завдяки таким маніпуляціям квіти довше зберігатимуть привабливий вигляд.

Далі потрібно підготувати ямку й занурити в неї саджанець так, щоб коріння не заминалося та було б хоча б на 5-7 см під землею.

На останньому етапі потрібно полити місце висаджування квітів водою, потім утрамбовується субстрат. У разі потреби знову проводиться зволоження.

Варто враховувати деякі нюанси. Троянди люблять світло, але їх краще вберегти від прямого потрапляння сонячних променів. Більшість сортів не надто добре сприймає лужне середовище, тому краще росте на кислому ґрунті. Квіти люблять підгодовування, але якщо азоту буде забагато, то буде рости листя, але не самі бутони. Якщо сорт ніжний, то краще висаджувати його навесні.

Для швидкого та хорошого розвитку кущів варто придбати добриво. У ньому містяться потрібні мікроелементи, які допомагають регулювати характеристики ґрунту. Але варто розуміти, яке добриво й коли потрібно придбати. У такому разі краще звернутись за допомогою до консультантів.


Читати також