30-07-2021 Розваги 869

Дунхуа — китайське аніме

Що таке Дунхуа? Все про китайське аніме

Китайське аніме, або дунхуа досить популярне серед глядачів у всьому світі. Воно має багато спільних рис з японським аніме, однак, існує і ряд відмінностей.

Історія

На китайське аніме дуже впливає аналогічне направлення в японському мистецтві. В минулому багато японських компаній віддавали технічну частину роботи по створенню мультфільмів на аутосорс в Китай. Саме ця країна довгий час була діловим партнером багатьох мультиплікаційних студій Країни Вранішнього Сонця

Японський стиль малюнків виявися досить близьким для китайців і припав їм до душі. Тому вони багато чого перейняли від японської мультиплікації. До китайського аніме відносять мультфільми не тільки Китаю, але і країн, де розмовляють китайською. Після культурної революції, коли в КНР було введено жорстку цензуру, популярність китайських мультфільмів дещо знизилась. Проте, до кінця ХХ століття, коли з’явилась можливість скористатись незначними послабленнями, дунхуа знову стало популярним.

Особливості

В цій категорії аніме зазвичай використовують героїв народної міфології, традиційні історичні сюжети, тему релігії і магії.

  • Орієнтація на широкий загал.
  • Особливості промальовування персонажів. Приміром, в японському аніме, очі у героїв більші ніж в китайському.
  • Озвучка.
  • Вплив цензури.
  • Філософська складова.

Популярне дунхуа

Серед найрейтинговіших мультфільмів можна виділити кілька робіт:

Магістр диявольського культу

Mo Dao Zu Shi

Це мультиплікаційна екранізація популярн6орго літературного твору. Аніме побачило світ в 2018 році. На даний момент відзнято 2 сезони. Ще на стадії розробки було заплановано і третій сезон. В мультсеріалі велика кількість героїв, що перебувають в дружніх або родинних зв’язках. Мультфільм насичений баталіями, магією і політичними інтригами.

Співочий птах крилами не махає

Twittering Birds Never Fly

Новинка 2020 року. Сюжет аніме тісно пов’язаний з темою якудза. Мультфільм розкриває сцени з життя ватажка одного з мафіозних угрупувань. Той майстерно ухиляється від неприємностей, що пов’язані з веденням кримінальних справ.

Благословеня небожителів

Tian Guan Ci Fu

Аніме також відзнято за мотивами популярного роману. Його можна віднести до жанру фантастики. Головний герой дунхуа – бог, що певний час проживав на Землі. За цей час з ним трапилась величезна кількість пригод, які змінили його характер і відношення до світу.


Читати також