Чи допоможуть заняття вдома?

навчання в центрі раннього розвитку

Ранній розвиток дитини - етап, який вимагає батьківського втручання. Коли малюк тільки почав проявляти інтерес до зовнішнього світу, його тіньовій стороні і тому, як все влаштовано - пора почати замислюватися про заняття. Зараз є безліч курсів, які націлені на ранній розвиток, як і тематичних матеріалів на дану тему. Але чи можуть заняття вдома бути ефективніше навчання з педагогом?

Чому навчання в центрі раннього розвитку краще?

Коли дитина приходить в спеціальну установу, де з нею досвідчений педагог буде займатися, вона потрапляє в чуже середовище. Такі зміни відгукуються в ньому стресом і нерозумінням, але після адаптації стає цікавою пригодою. Більш детально про це можно дізнатись за цим посиланням. Заняття з педагогами в колі однолітків дають можливість спілкуватися і дізнаватися нові фарби світу. Завдяки цьому розвиток зсувається з мертвої точки і вже на ранньому етапі видно прогрес. Також заняття в спеціалізованих центрах краще від домашніх уроків з батьками по ряду причин:

  • в центрі заздалегідь готується все, що може знадобитися в процесі навчання: книги, іграшки, ігри і так далі;
  • дитина розвивається в різних напрямках: від творчих задатків до формування якісних математичних знань;
  • заняття проходять з використанням авторських та міжнародних методик, що дозволяє викликати інтерес до навчання у кожної дитини.

Зваживши всі «за» і «проти» можна побачити, що батьківське навчання добре працює в якості допоміжного: виконання домашніх завдань, позапланові тренування і завдання, що дозволяють краще засвоювати отримані знання.

Чи можуть бути ефективні батьки?

Навчання з батьками є ефективним в тому випадку, коли батько або мати володіють знаннями, як правильно розвивати малюка. Такі заняття приносять більше користі, оскільки:

  • погано соціально адаптована дитина не відчуває стресу, оскільки займається з батьками;
  • час занять можна підібрати самостійно, беручи до уваги сімейну зайнятість;
  • батьки розуміють свою дитину краще, ніж педагог;
  • батькам легше знайти підхід до власної дитини;
  • заняття проходять в домашній звичній атмосфері, що дозволяє не відчувати дискомфорт через зміни.

Коли батьки не володіють знаннями, як правильно розвивати дитину, такі заняття можуть доставити тільки проблеми. Через брак досвіду їм буде складно знайти підхід і дати навички на хорошому рівні. Як підсумок, ефективність від занять мінімальна, а часу і сил витрачається в кілька разів більше.


Читати також