10-11-2021 Розваги 480

10 коротких серіалів, від яких ви не зможете відірватися

Топ 10 міні-серіалів

Багато людей відмовляється від перегляду серіалів, посилаючись на нестачу часу. Дійсно, буває, що серіали так захоплюють, що доводиться відмовлятися від важливих речей на їхню користь. У цьому випадку на допомогу глядачам приходять міні-серіали, які легко урізноманітнять вечори сірих буднів. Але, незважаючи на коротку тривалість, при перегляді деяких серіалів хилить на сон, але тільки не тих, що ми підготували до вашої уваги. Це міні-серіали різних жанрів, які захоплюють з першої хвилини перегляду і не залишають шансів на нудьгу.

Трохи за сорок (Fortysomething)

Трохи за сорок (Fortysomething)

Успішний терапевт Пол Сліппері відчайдушно намагається подолати кризу середнього віку і знову здобути прихильність дружини. В центрі цієї сімейної комедії секс: у Пола його немає, але він боїться, що в його дружини він є, а в трьох синів, старшого з яких грає Бенедікт Камбербетч, все життя навколо нього обертається.

Диваки та навіжені / Хулігани і ботани (Freaks and Geeks)

Freaks and Geeks

Добрий і атмосферний серіал розповідає про звичайних підлітків, про шкільне життя і про все те, що хвилює молодь у всі часи: кохання, секс, алкоголь, дружба, батьки, самореалізація і под. Атмосфера вісімдесятих, рок-балади в ролі музичного супроводу та цікавий акторський склад в особі Джеймса Франко та Джейсона Сігела, наприклад.

Гудіні (Houdini)

Серіал Гудіні (Houdini)

Адаптація роману Бернарда Мейера "Гаррі Гудіні. Розум у кайданах".

Серіал розповідає про історію життя фокусника Гаррі Гудіні (у виконанні Едріена Броуді).

Син емігранта Ерік Вайс починає циркову кар’єру з 10 років, показуючи салонні фокуси. Спочатку його ім’я нікому не відоме, але наполегливою працею та ініціативою він поступово досягає популярності. Фокусом, завдяки якому про нього дізнається вся країна, стає втеча з кайданів і наручників. Партнером по шоу й опорою в житті Гудіні стає його дружина Бесс. Трюки ілюзіоніста стають усе небезпечніші, але тільки так можна привернути увагу публіки.

«ТОВ Божий дар» (Perpetual Grace LTD)

 «ТОВ Божий дар» (Perpetual Grace LTD)

Джеймс (Джимі Сімпсон) – похмурий чолов’яга, в минулому пожежник, без мети вештається країною після нещасного випадку на роботі. В одному придорожному кафе його зустрічає такий собі Пол Ален Браун (Деймон Херріман), пройдисвіт і шахрай, якому - для його грандіозного плану - якраз потрібна людина без минулого і майбутнього. Основа плану така: Пол хоче, щоб Джеймс поїхав до його батьків-пасторів (Бен Кінгслі та Джекі Вівер), утерся в довіру і обманом змусив їх поїхати в Мексику, щоб там третій учасник афери (Луїс Гусман) затримав стареньких на пару тижнів. У цей час Пол оголосить їх померлими, а Джеймс, назвавши себе Полом, забере спадок. Але все, звичайно, виявляється ще складніше, чніж звучить.

Кінець параду (Parade's end)

Parade's end

Наприкінці едвардіанської епохи Крістофер Тідженс (Бенедикт Камбербетч) укладає руйнівний шлюб з прекрасною, але підступною світською левицею Сільвією, яка завагітніла, можливо, і не від нього. Крістофер вирішив бути вірним своїй дружині, незважаючи на її невірність. Але в його житті, як промінчик світла, з’являється безстрашна молода суфражистка Валентина Вонноп.

Перенісши нас з блискучих салонів вищих кіл суспільства Лондона в окопи на полях бою у Франції, «Кінець параду» знаменує собою вирішальний момент минулого сторіччя, коли впевненість у майбутньому зникла і долі змінилися назавжди.

Криза в шістьох сценах (Crisis in Six Scenes)

Криза в шістьох сценах (Crisis in Six Scenes)

Криза в шістьох сценах – історія раптової появи юної ліворадикалки Ленні Дейл (у виконанні Майлі Сайрус) в будинку літньої пари (Вуді Ален і Елен Мей). За вікном кінець 60-х. Феміністка, бунтарка в розшуку та борець за права знедолених Дейл, спалахує гнівом при будь-якому згадуванні цінностей середнього класу. Вона приносить у будинок хаос, нові порядки, розмови про гендерну рівність і водночас декількох однодумців, які знаходяться в розшуку.

Криза в шістьох сценах – іронічний погляд на епоху, що відходить і тріщить по швах під тиском молодих халамидників. Ленні і її поколінню вдається викорінити пережитки минулого, але пенсіонери про це поки що не здогадуються.

Поліцейський загін! (Police Squad!)

Поліцейський загін! (Police Squad!)

Комедійний телесеріал 1982 року, створений трійцею Цукер-Абрахамс-Цукер, з Леслі Нільсеном в головній ролі. Він створений у вигляді пародії на поліцейські драми і демонструє візуальні жарти, гру слів і абсурдність. Хоча пародії є в багатьох телешоу і фільмах, цей серіал більше схожий на поліцейське шоу Лі Марвіна «M Squard» (особливо вступні титри). Серіал був відмінений після 6-го епізоду, але має своє продовження у вигляді трилогії «Голий пістолет».

Коли розриваються дамби (Als de dijken breken)

Коли розриваються дамби (Als de dijken breken)

Ханс Херботс у черговий раз створює шедевр. Його серіал-катастрофа вже зібрав величезну кількість глядачів по всьому світу! Цей неймовірний режисер вже приклав свою руку до створення видатних багатосерійних проєктів, серед яких: «Рів'єра», «Реллік» і «Зцілення». Цього разу на нас чекає неймовірна розповідь про ураган, який наближається до берегів Бельгії і Нідерландів.

Над прибережними країнами нависає загроза, бо їх територія знаходиться нижче рівня моря, а смертоносний ураган не змусить довго чекати. Щоправда, державна влада поки що не поспішає евакуювати людей, намагаючись знайти інші способи вирішення проблеми, що насувається. Невпинна стихія вже поруч з невеликими містечками. Місцеві жителі поспіхом залишають будинки. Декому доведеться втікати на самоті, а дехто несе відповідальність за своїх близьких. Деяких персонажів цього проєкту стихіє застане вдома, а когось в дорозі. Всім тим, хто не зміг врятуватися самостійно, доведеться очікувати рятувальників, чия робота починається надто пізно. Напівзруйновані прибережні поселення потребують відновлення, а приблизно п’ять мільйонів людей виявляються відрізаними від світу.

Пастка-22 (Catch-22)

Пастка-22

Міні-серіал, оснований на однойменному антивоєнному сатиричному романі Джозефа Геллера.

Дії «Пастки-22» відбуваються у 1944 році в Італії, на острові в Тіренському морі - там знаходиться аеродром і розквартирований бомбардувальний полк ВВС США. Пілоти полку на літаках В-25 здійснюють польоти над окупованою Європою і бомблять військові об’єкти нацистів.

Головному героєві, капітану Йоссаріану, дуже хочеться залишити службу. Це він намагається зробити під різноманітними приводами. Наприклад, розповідає керівництву, що його хочуть вбити (звичайно, бо його бомбардувальник, як і всі інші американські літаки, обстрілюють німецькі зенітники) або посилається на божевілля.

Внутрішня Краса (The Beauty Inside)

Внутрішня Краса (The Beauty Inside)

В Алекса є незвичайна особливість: кожного дня він прокидається в тілі іншої людини. З таким діагнозом знайти кохання свого життя стає набагато складніше. Чи ні? Адже для справжніх почуттів важлива тільки краса, що схована всередині.

Саме цю думку намагаються донести до нас творці легкого і неординарного міні-серіалу. Після перегляду у вас залишиться багато інформації для роздумів. А ще тут не бракує справжньої, не вульгарної романтики і ненав'язливої філософії.

Переклала: Євгенія Геремій


Читати також