04-11-2021 Розваги 461

Фантастична десятка: найкращі фантастичні фільми 2021

Найркащі фантастичні фільми 2021 року

2020 рік поставив на паузу кінопрем’єри, але немає сумніву, що пандемія коронавірусу буде зупинена, й життя повернеться в нормальне русло. А це означає, що виходитимуть нові фільми й серед них очікується чимало цікавої фантастики на кшталт тієї десятки, про яку ми поговоримо цього разу. Отже, які ж найкращі фантастичні фільми приготував нам 2021 рік?

Пандемія поставила на паузу всю кіноіндустрію. Безліч картин, які могли увійти до списку найкращих фантастичних фільмів, так і не вийшли 2020 року й були перенесені на 2021-й. Але цього року ситуація виявилася не кращою, тому частина очікуваних глядачами фантастичних фільмів вийде на екрани наприкінці року, а частину перенесуть на майбутнє.

1. Free Guy («Персонаж»)

Планувалося, що в грудні 2020 року на широкий екран (або на вузький, залежно від діагоналі вашого домашнього телевізора) має вийти історія про комп’ютерну гру Free City, проте через перенесення термінів реліз картини відбувся 11 серпня 2021 року. Гра Free Guy є гібридом Grand Theft Auto і Fortnite, в якій одним із неігрових персонажів є банківський касир Гай. У якийсь момент він розуміє, що живе у відеогрі та ставить за мету стати її головним героєм. Завдяки незвичайному сюжету і Райану Рейнольдсу у головній ролі ця картина потрапила до рейтингу кращих фантастичних фільмів 2021.

2. Ghostbusters: Afterlife («Мисливці на привидів: З того світу»)

Четвертий фільм із франшизи «Мисливці на привидів», який буде безпосереднім продовженням «Мисливців на привидів» (1984) і «Мисливці на привидів II» (1989). У своїх образах повернуться Білл Мюррей, Ден Ейкройд, Ерні Хадсон, Сігурні Уівер та Енні Поттс, так що історія має бути цікавою та гідною списку кращих фантастичних фільмів 2021. Спочатку планувалося, що картина вийде в березні цього року, але тепер через пандемію офіційний реліз перенесли на 11 листопада 2021 — це дата виходу «Мисливці на привидів: З того світу».

3. The Matrix Resurrections («Матриця: Воскресіння»)

Через 20 років одна із сестер Вачовскі все ж таки вирішила відродити геніальну франшизу — з повним правом найкращий фантастичний фільм усіх часів. Трейлер нової «Матриці 4», що вийшов на екрани нещодавно, повторює безліч подій із першої частини, але спецефекти в новій картині будуть на порядок кращі, а Кіану Рівз майже таким же молодим, як і в перших фільмах. Прем’єра фільму «Матриця: Воскресіння» запланована на 22 грудня 2021 року.

4. Godzilla vs. Kong («Годзілла проти Конга»)

У 1962 році вже була екранізована історія протистояння двох фантастичних монстрів, але новий фільм не є прямим наступником минулої картини, а продовженням Kong: Skull Island (2017 року) та Godzilla: King of the Monsters (2019 року). Реліз 36-го фільму з франшизи про Годзілл відбувся 24 березня 2021 року, і цю картину можна справедливо назвати одним із найкращих нових фантастичних фільмів.

5. Monster Hunter («Мисливець на монстрів»)

Екранізація серії ігор Monster Hunter за авторством творця серії фільмів «Оселя зла» Пола Андерсона. За сюжетом загін Організації Об’єднаних Націй потрапляє в інший вимір, де допомагає людям обороняти цей портал від чудовиськ, які намагаються прорватися на Землю. У ролях — Міла Йовович, Рон Перлман і репер T.I. Вихід на широкий екран цього фільму зі списку найкращої фантастики 2021 був запланований на вересень 2020 року, але фактично картина вийшла 23 квітня через той-таки локдаун.

6. Love and Monsters («Любов і монстри»)

Ще один фільм, який спочатку кілька разів переносився протягом 2020 року, а зараз запланований до релізу 16 жовтня 2021 року. Але історія про закоханого юнака, котрий на шляху до своєї коханої ладен битися з різними монстрами, безсумнівно заслуговує на те, щоб чекати прем’єри. Можливо, цей фантастичний фільм 2021 у високій якості нам вдасться подивитися в кіно цього року.

7. Sonic the Hedgehog («Їжак Сонік»)

Один із небагатьох фільмів, що вже вийшли на екран. Екранізація культового ігрового персонажа компанії Sega довго йшла до глядачів - і це сталося. Незважаючи на Джима Керрі в одній із головних ролей, картина отримала змішані відгуки, особливо у фанатів ігор іі коміксів про Соніка. З натяжкою, але ми можемо віднести цю екранізацію до списку найкращих фантастичних фільмів.

8. Superintelligence («Суперінтелект»)

Доля людства вкотре тримається на волосині — цього разу через штучний інтелект. Рішення про те, що чекає на людей, буде прийнято залежно від поведінки головної героїні фільму. Або вона переконає технологічний розум залишити людей живими, або призведе людство до знищення. Прем’єра цього одного з найкращих нових фантастичних фільмів у жанрі комедії відбулася в листопаді 2020-го, але цифровий реліз був оголошений у січні 2021-го.

9. The Six Billion Dollar Man («Людина на шість мільярдів доларів»)

Фільм за мотивами популярного в 1970-і роки серіалу з тією різницею, що за цей час мільйони перетворилися на мільярди. Історія колишнього пілота ВПС США Стіва Остіна, котрий у катастрофі втрачає обидві ноги, праву руку та ліве око. Уряд дає біонічні протези, що дарують можливість дуже швидко бігати, мати суперсилу й бачити на великі відстані, але оплатити рахунок у шість мільярдів герой не може. За це йому доводиться стати співробітником таємної агенції. Мабуть, ця картина — кандидат на найкращий фантастичний фільм 2021, проте чекати на його прем’єру цього року навряд чи варто — терміни релізу переносилися вже кілька разів, останній був у червні 2020-го.

10. Underwater («Під водою»)

Ще один науково-фантастичний фільм, який встиг вийти на екрани, розповідає про історію співробітників підводного бурильного комплексу, котрі на дні Маріанської западини зіткнулися з невідомим чудовиськом. Картина була не надто тепло прийнята критиками, і з огляду на це віднести екранізацію до найкращих фантастичних фільмів року навряд чи можна, але цей рік не балує нас новинками в індустрії кіно, тож можна подивитися й пересічний бойовик.

Бонус

Бонусом додамо ще 2 фантастичні стрічки 2021 року.

11. Voyagers («Покоління Вояджер»)

Чергова історія, яка експлуатує вічний сюжет про групу людей, котрі вирушають у міжпланетну подорож у пошуках нової планети, яка стане для них домом. Чим здивують творці цього фільму — поки що невідомо, але в головній ролі Колін Фаррелл, що вже звучить дуже непогано. Та й сюжет може порадувати, адже саме на такій концепції будувався «Аватар», який став найкращим фантастичним фільмом у високій якості та зібрав рекордну суму в прокаті.

12. Spider-Man: No Way Home («Людина-павук: Додому шляху нема»)

Трейлер нової частини перезапуску «Людини-павука», що був злитий в мережу, не на жарт розбурхав фанатську спільноту. А чекати фільм і справді варто, хоча б тому, що в ньому з’явиться Зелений Гоблін і Доктор Восьминіг із перших частин франшизи 2000-х років. За чутками, у фільмі також зіграють двоє попередніх людей-павуків, які (за задумом) прийдуть з інших всесвітів. Судячи з кількості переглядів трейлера, «Людина-павук: Додому шляху нема» може стати на перший рядок рейтингу найкращих фантастичних фільмів 2021. Вийде нова частина франшизи MARVEL 16 грудня 2021 року.

З урахуванням того, що коронавірус суттєво скоригував плани кінопрокатників, є висока ймовірність, що деякі з найкращих фантастичних фільмів 2021 року в результаті будуть перенесені на наступний рік, але і зворотного розвитку подій з великою кількістю прем’єр цього року теж виключати не можна.


Читати також