12-12-2021 Розваги 136

Кевін Файгі заявив про упередженість до кінокоміксів з боку американської кіноакадемії

Кевін Файгі

В інтерв'ю The Hollywo»od Reporter голова Marvel Studios Кевін Файгі заявив про упередженість до кінокоміксів з боку американської кіноакадемії.

«Думаю, ми завжди знаходимося в подібному дефіциті через логотип Marvel та жанрову упередженість, яка все ще існує. Тому я був у захваті від зоряної години "Чорної Пантери", коли все було відкладено убік і робота визнавалася досягненням», - сказав Файгі.

За все існування Marvel Studios її фільми загалом удостоїлися 19 номінацій на «Оскар» та трьох статуеток (усі три за «Пантеру»).

Стрічка також стала першою в історії кінокоміксом, номінованою на найкращий фільм і яка перемогла в одній із категорій.

Кевін Файгі (нар. 2 червня 1973, Бостон, Массачусетс, США) - американський продюсер і голова Marvel Studios, відомий завдяки продюсуванню високобюджетних екранізацій коміксів компанії Marvel Entertainment.

«Чо́рна Пантера» — американський супергеройський фільм на основі однойменних коміксів видавництва Marvel Comics, виробництва Marvel Studios і дистрибуції Walt Disney Studios Motion Picture. Це вісімнадцята стрічка кінематографічного всесвіту Marvel. Режисером виступив Раян Куглер.


Читати також