12-12-2021 Розваги 617

Новини кіно за тиждень. 12.12.2021

Новини кіно за тиждень. 12.12.2021

Редакція порталу Експеримент підготувала для вас найцікавіші новини зі світу кіно за цей тиждень.

Класика українського кіно: фільм Івана Миколайчука "Вавилон XX" повертається в прокат з 9 грудня


Режисерський дебют Миколайчука "Вавилон XX" знову виходить на великі екрани. Покази відбудуться в Києві, Одесі, Львові, Харкові, Сумах, Ужгороді та Дніпрі.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

"Вавилон XX" – класика українського поетичного кіно. Фільм був створений на Кіностудії імені Олександра Довженка в 1979 році.

Глядачі побачать оновлену версію стрічки – роботи з оцифрування та реставрації виконані Національним центром Олександра Довженка.

Вийшла збірка саундтреків до фільму «Будинок Gucci» Рідлі Скотта

Відбувся вихід збірки саундтреків до фільму «Будинок Gucci» Рідлі Скотта. Він включає 18 композицій.

Загальна тривалість становила 73 хвилини. В альбомі є треки Девіда Боуї, гуртів New Order, Blondie та інших.

"Дім Gucci" розгортається навколо історії вбивства Мауріціо Гуччі (Адам Драйвер), в якому звинуватили його дружину Патріцію (Гага). Прем'єра у Росії відбулася 24 листопада.

«Гра в кальмара» стала найбільш обговорюваним серіалом у Twitter

Гра в кальмара

Серіал «Гра в кальмара» (Ojingeo geim) від Neflix став найбільш обговорюваним стрімінговим шоу у Twitter у 2021 році, повідомляє Deadline. За ним на другому та третьому місцях розташувалися «Ванда/Віжн» (WandaVision) та «Локі» (Loki) від Disney+.

Четверте місце посів серіал Повернення iCarly від Paramount+, а п'яте - Тед Лассо (Ted Lasso) від Apple TV+. «Гра в кальмара» також стала найбільш обговорюваним серіалом загалом на телебаченні. За ним розташувалися «Ванда/Віжн» та «Вулиця Сезам».

Десятку фільмів очолив блокбастер "Чорна пантера". За ним слідують "Годзілла проти Конга", "Ліга Справедливості Зака Снайдера", "Загін самогубців: Місія навиліт", "Людина-павук: Немає шляху додому", "Космічний джем: Нове покоління", "Чорна вдова", "Дюна" , «Мортал Комбат» та «Шрек».

На фестивалі «Санденс» покажуть український фільм про катастрофу рейсу MH17

Клондайк

Світова прем'єра драми «Клондайк» відбудеться в основному конкурсі фестивалю.

В основному конкурсі кінофестивалю «Санденс» відбудеться світова прем'єра фільму «Клондайк» про події війни на Сході України та катастрофу рейсу MH17. Драма режисерки Марини Ер Горбач, створена за підтримки Держкіно України, стане першою в історії українською ігровою стрічкою в міжнародній конкурсній програмі World Cinema Dramatic Competition головного фестивалю незалежного кіно у США.

У фільмі йдеться про родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік очікують народження першої дитини, але в їх життя, разом з уламками боїнга, приходить війна. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») та Олег Щербина («Черкаси»).

Вийшов перший трейлер шпигунського бойовика Операція Фортуна

Операція Фортуна: Мистецтво перемагати

Вийшов перший трейлер фільму "Операція "Фортуна": Мистецтво перемагати" Гая Річі. Прем'єра шпигунського бойовика в Україні відбудеться 20 січня 2022 року.

Сюжет розповідає історію спецагента Орсона Фортуни. Він отримує складну місію — запобігти кримінальній угоді з продажу небезпечної зброї. Щоб її виконати, Фортуна буде змушений працювати у команді з іншими агентами.

У головній ролі – Джейсон Стейтем. У фільмі також грають Обрі Плаза, Багзі Мелоун, Джош Хартнетт та Г'ю Грант. Автором сценарію виступив Айван Еткінсон («Джентльмени», «Гнів людський)».

Колін Фаррелл повернеться до образу Пінгвіна в сольному спін-оффі від HBO Max

Колін Фаррелл повернеться до образу Пінгвіна

Один із головних лиходіїв всесвіту DC Comics Пінгвін отримає особистий спін-офф від стрім-сервісу HBO Max. Головну роль у серіалі виконає Колін Фаррелл.

Ірландський актор вперше втілить Пінгвіна у «Бетмені» Метта Рівза, українська прем'єра якого відбудеться 3 березня. Новий проект розповість про становлення Пінгвіна (справжнє ім'я Освальд Кобблпот) головним кримінальним авторитетом Готема і простежить його шлях до верхніх ешелонів корумпованого міста.

Сценаристкою серіалу виступить Лорен ЛеФранк, яка працювала над Агентами Щ.І.Т. та «Хемлоком Гроувом». Фаррелл і Метт Рівз виступлать продюсерами серіалу. Дата прем'єри невідома; представники актора та студії Warner Bros. коментувати новину відмовились.

Раніше Пінгвіна в кіно грав Денні ДеВіто у «Бетмен повертається» Тіма Бертона. Персонажа також показували і порівняно молодим – у серіалі «Готем» його грав Робін Лорд Тейлор.

Дейв Батіста зіграє у М. Найта Ш'ямалана

Дейв Батіста

Колишній реслер Дейв Батіста продовжує успішно зводити голівудську кар'єру. У найближчих планах зірки «Вартових Галатики» та «Дюни» – третя частина франшизи Marvel, сіквел «Ножі наголо», комедія з Джейсоном Момоа, а ще, як з'ясувалося, новий фільм М. Найта Ш’ямалана.

Про проект інформації мінімум. Він називається Knock at the Cabin, вийде в лютому 2023 року, сценарій пише сам Ш’ямалан, жанр – трилер.

Останній фільм режисера – «Час» – зібрав близько 90 мільйонів доларів у прокаті при бюджеті 18 мільйонів, тому Ш’ямалан зараз користується довірою босів Universal.


Повернення Боби Фетта: у мережі з'явився новий трейлер спінофа "Мандалорця"

Автори серіалу про знаменитого найманця Бобу Фетта із "Зоряних воєн" опублікували новий трейлер. Відео з'явилося на офіційному ютуб-каналі, триває хвилину та має назву "Повернення".

Що показали в новому трейлері

У ролику можна побачити деякі уривки з кількох епізодів майбутнього шоу. Серед найбільш захопливих – погоня на ховербайках, а також кілька сцен з Феннек Шенд, союзницею Фетта, яка вперше з'явилася в "Мандалордці", як антагоніст одного з епізодів.

Сюжет "Книги Боби Фетта" розповість про те, як найманець та Шенд прибувають на Татуїн, де заявляють про свої права на територію, що в минулому належала Джаббі Хатту.

Перший епізод "Книги Боби Фетта" вийде на Disney+ 29 грудня. Сам сервіс поки що офіційно недоступний на території України.

Стали доступні перші кадри трилера Операція Фортуна

Стали доступні перші кадри трилера Операція Фортуна

У Мережі з'явилися перші матеріали фільму "Операція "Фортуна": Мистецтво перемагати". Режисером стрічки виступив Гай Річі, а головні ролі виконали Джейсон Стейтем та Обрі Плаза.

У центрі сюжету опиняється оперативник Оуен Форчун (Стейтем), який має об'єднатися з найкращими оперативниками світу під прикриттям, щоб зупинити розповсюдження та продаж смертельної зброї.

Операція Фортуна: Мистецтво перемагати

Операція Фортуна: Мистецтво перемагати

Операція Фортуна: Мистецтво перемагати

Операція Фортуна: Мистецтво перемагати

У фільмі також знімалися Джош Хартнетт, Г'ю Грант та Кері Елвес. Сценарій «Операції» писали Айвен Аткінсон та Марн Дейвіс («Гнів людський», «Джентльмени»). Прем'єра картини в Україні намічена на 20 січня.

Вийшов трейлер третього сезону «Крізь сніг»

Вийшов трейлер третього сезону «Крізь сніг»

Постапокаліптичний сай-фай «Крізь сніг» отримав трейлер до третього сезону, старт якого намічений на 24 січня.

До своїх ролей повернуться Давид Діггс, Шон Бін, Дженніфер Коннеллі та Елісон Райт. Крізь сніг заснований на графічному романі Le Transperceneige. У 2014 році вийшла повнометражна екранізація від режисера Пона Чжун-Хо з Крісом Евансом та Тільдою Свінтон.


Дія відбувається через сім років після заледеніння Землі. Сюжет розповідає про пасажирів поїзда, що рухається навколо земної кулі. Після закінчення другого сезону головний герой Лейтон (Діггс) продовжує розробку плану по скиненню начальника поїзда, містера Вілфорда (Бін) та шукає героїню Мелані (Коннеллі), загублену серед 1001 вагона.

У третьому сезоні заплановано десять серій. Шоураннером та творцем проекту виступає Джош Фрідман (сценарист «Війни світів» та «Термінатор: Темні долі»).

Названо найпопулярніші фільми 2021 року за версією IMDb

IMDb рейтинг

Кіноплатформа IMDb опублікувала власний топ-10 фільмів, які найчастіше шукали в 2021 році. Як і очікувалося, перше місце зайняла екранізація роману Френка Герберта – "Дюна".

Автори зазначили, що рейтинг ґрунтується не на оцінках критиків та касових зборах, а на переглядах користувачів IMDb за даними IMDbPro MOVIEmeter. Повний список з описами кінокартин виклали на офіційний сайт

1."Дюна"

2. "Загін самогубців. Місія навиліт"

3. "Вічні"

4. "Мортал Комбат"

5. "Ліга справедливості Зака Снайдера"

6. "Годзилла проти Конга"

7. "Чорна вдова"

8. "Армія мерців"

9. "Круелла"

10. "Шан-Чі і легенда про 10 кілець"

Тендіве Ньютон зіграє у триквелі «Супер Майка»

Тендіве Ньютон зіграє у триквелі «Супер Майка»

The Hollywood Reporter повідомляє про кастинг Тендіве Ньютон («Світ Дикого Заходу») на головну жіночу роль у третій частині драмеді «Супер Майк». Фільм від режисера Стівена Содерберга офіційно анонсували минулого тижня.

До образу Майка повернеться Ченнінг Татум. Деталі сюжету та ролі Ньютон не розголошуються. Стрічка носитиме підзаголовок «Останній танець». Реліз "Супер Майка 3" відбудеться на платформі HBO Max.

Ньютон нещодавно з'являлася у трилері «Спогади» з Г'ю Джекманом та Ребеккою Фергюсон. Актриса повернеться у четвертому сезоні «Миру», чиї зйомки нещодавно завершилися (орієнтовно прем'єра піде у 2022 році). За роль Мев вона отримала премію «Еммі» у другому плані.

«Супер Майк» (англ. Magic Mike) — американський фільм Стівена Содерберга. У головних ролях Ченнінг Татум, Алекс Петтіфер, Меттью Бомер, Джо Манганьєлло, Меттью Макконехі. Фільм частково заснований на реальних подіях, які відбувалися з Ченнінгом Татумом, який в 19 років підробляв стриптизером в Тампі, Флорида. Світова прем'єра відбулася 28 червня 2012 року.

Актори «Гаррі Поттера» возз'єдналися на першому фото зі зйомок «Повернення до Гоґвортсу»

Повернення до Гоґвортсу

Деніел Редкліфф, Емма Уотсон та Руперт Грінт з'явилися на першому фото з «Повернення до Гоґвортсу» — документального шоу HBO Max до ювілею «Гаррі Поттера та філософського каменю». Герої розташувалися у вітальні факультету Гріфіндор. Побачити реюніон Гаррі, Рона та Герміони можна буде 1 січня.

Спецпроект підготовлений до 20-річчя першої частини та розповість про витоки, зйомки та спадщину «поттеріани» для її фанатів, читачів та глядачів у всьому світі.

У «Поверненні» також з'являться: Гері Олдман, Рейф Файнс, Роббі Колтрейн, Меттью Льюїс, Хелена Бонем Картер, Імельда Стонтон та режисер Кріс Коламбус. Письменниці Джоан Роулінг у реюніоні не буде.

«Гаррі Поттер» - це британсько-американська серія кінофільмів на основі творів про пригоди головного героя Гаррі Поттера письменниці Джоан Роулінг. Серія складається з восьми фентезійних фільмів, починаючи з «Гаррі Поттера та Філософського каменю» (2001 р.) й закінчуючи «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2» (2011 р.). У 2016 та 2018 роках вийшли ще два спінофи фільму.

Дженніфер Еністон заявила, що хоче попрацювати з Весом Андерсоном

Дженніфер Еністон та Вес Андерсон

В інтерв'ю The Hollywood Reporter зірка «Друзів» та «Ранкового шоу» Дженніфер Еністон розповіла про бажання попрацювати з режисером «Французького вісника» та «Готелю Гранд Будапешт» Весом Андерсоном.

«Все ще є режисери, з якими я б мріяла попрацювати, вони вибирають тих, хто їм подобається, і я дуже хотіла б бути частиною такого клубу», говорить Еністон. Актриса також вважає себе відкритою до нових образів, що відрізняються від свого звичайного резюме.

«Я була дівчиною по сусідству, дівою у біді, з розбитим серцем — звичайні образи для ромкомів теми. Але колись я запитала себе: «А ми можемо ще щось зіграти?..». І потім ти починаєш сумніватися у собі: «Може й не можу…». Зараз дуже багато чого генерується саме собою, і це чудово, тому що я не могла отримати ролі, які хотіла, тому що індустрія не була впевнена в тобі», - пояснила Еністон.

Нещодавно на Apple TV+ завершився показ другого сезону драми «Ранкове шоу» з Еністон у головній ролі. Наразі актриса готується до зйомок продовження детективної комедії «Вбивство на яхті» з Адамом Сендлером для Netflix. Відразу після неї Еністон займеться "дуже дивним" проектом, подробиці якого вона не розкрила.

Ель Фаннінг та Сет Роген розпочали переговори на участь у трилері «Чіппендейлс»

Ель Фаннінг

Ель Фаннінг та Сет Роген ведуть переговори на участь у біографічному трилері «Чіппендейлс», повідомляє Deadline. До проекту вже прикріплений Дев Патель («Легенда про Зеленого Лицаря», «Мільйонер із нетрів»).

Фільм ґрунтується на реальній історії. У центрі сюжету виходець з Індії Сомен Банерджі, який відкрив у Лос-Анджелесі нічний клуб «Чіппендейлс». Він зміг досягти успіху за допомогою досягнення високого рівня організації чоловічого стриптизу. Проте незабаром підприємець вирішує замовити вбивство свого хореографа.

Ель Фаннінг може дістатися роль моделі Playboy Дороті Страттен. Передбачається, що Сет Роген може зіграти хореографа Ніка де Ноя. Фільм зніме Крейг Гіллеспі (Тоня проти всіх, Круелла).

У «Клеопатри» з Галь Гадот змінилася постановниця

Галь Гадот Клеопатра

Петті Дженкінс («Диво-жінка» 1-2) залишила режисерський пост байопіка про єгипетську царицю Клеопатру з Галь Гадот у головній ролі. На зміну Дженкінс прийшла Карі Скогланд («Сокіл та Зимовий солдат»).

Проект фінансує студія Paramount. Дженкінс спостерігатиме за фільмом як виконавча продюсерка і зосередиться на створенні «Диво-жінки 3» та «Зоряних війнах: Розбійний ескадрон».

Картина розповість про життя Клеопатри та її правління Єгиптом протягом 21 року. Цариця була закохана у римського полководця Марка Антонія, з яким прожила у шлюбі аж до смерті. Після захоплення Єгипту римським правителем Октавіаном Клеопатра наклала на себе руки.

Сценарій фільму пише Лаета Калогрідіс (епік "Олександр", "Острів проклятих"). Дата виходу фільму, а також початку зйомок не повідомляється. Найбільш відомою версією про Клеопатру є однойменний фільм із Елізабет Тейлор.

У новітній історії життя Клеопатри намагалися екранізувати Девід Фінчер і Джеймс Кемерон, а головну роль могли зіграти Анджеліна Джолі та Леді Гага. Нині над сольним фільмом для Warner Bros. паралельно працює постановник "Дюни" Дені Вільнев.

Вийшов трейлер пародійного серіалу «Жінка в будинку навпроти жінки у вікні»

Жінка в будинку навпроти жінки у вікні

Netflix представив трейлер сатиричного проекту "Жінка в будинку навпроти жінки у вікні", що висміює сучасні психологічні трилери. Головну роль у серіалі виконала Крістен Белл.


За сюжетом, головна героїня Ганна проводить дні на самоті з розбитим серцем та келихом вина. Якось до будинку навпроти неї переїжджає симпатичний сусід із дочкою. Нові люди ніби повертають Ганну до життя, але тут на її очах відбувається жорстоке вбивство, яке могло їй здатися.

У восьмисерійному проекті також знімалися Том Райлі та Майкл Ілі. Серед продюсерів значиться Вілл Феррелл. Прем’єра всіх серій «Жінки» відбудеться 28 січня.

Раніше цього року на Netflix зі схожим сюжетом вийшла «Жінка у вікні» з Емі Адамс.

Майкл Шеннон та Джесіка Честейн зіграють у серіалі «Джордж і Теммі»

Джордж і Теммі

Номінанти на «Оскар» Майкл Шеннон та Джесіка Честейн возз'єднаються на зйомках міні-серіалу Paramount+ «Джордж і Теммі» про співаків кантрі Джорджа Джонса та Теммі Вайнетта.

Раніше Шеннон та Честейн знімалися разом у фантастичній драмі «Укриття» 2011 року. Їхній новий проект розповість про трагічну долю однієї з головних пар у жанрі американської кантрі-музики. Одружившись у 1969 році, вони швидко стали іншими Джонні Кешом і Джун Картер, проте алкогольна залежність Джорджа змусила їх розлучитися 1975-го.

Режисером усіх шести серій виступить Джон Гіллкоут («Найп'яніший округ у світі», «Дорога»). Шоураннером та сценаристом є Ейб Сільвія («Прощавай назавжди»). Зйомки стартували цього тижня у Північній Кароліні. Шеннон та Честейн співатимуть у серіалі своїми голосами.

Шеннон нещодавно з'являвся у серіалі Hulu "Дев'ять зовсім незнайомих людей" з Ніколь Кідман. Він також зайнятий у проекті про сенатора та організатора «полювання на відьом» у США Джозефа МакКарті. Честейн цього року знялася у «Сценах подружнього життя» HBO та байопіку «Очі Теммі Фей». У січні з нею вийде бойовик "Код 355".

З'явилися деталі сюжету та нове фото зі зйомок «Аватара 2»

нове фото зі зйомок «Аватара 2»

Видання Total Film опублікувало нове фото зі зйомок сіквела "Аватара" Джеймса Кемерона. Також стали відомі деякі подробиці довгобуду.

У другому фільмі головний герой Джейк Саллі (Сем Вортінгтон) змушений перевезти свою сім'ю в безпечне місце після того, як на Пандору повертається гірничодобувна компанія RDA. Разом із дружиною Нейтирі та дітьми він опиняється серед клану Меткайїна, який живе зовсім за іншими законами.

Аватар 2

У фільмі знімалися Зої Салдана, Кейт Вінслет, Сігурні Вівер, Він Дізель, Стівен Ленг, Джованні Рібізі, Мішель Йео, Еді Фалько та ін. Зйомки «Аватара 2» та його сіквелів (всього їх чотири) проходили у Новій Зеланді. Українська прем'єра фільму відбудеться 15 грудня 2022 року.

Apple придбала фільм про творця Theranos Елізабет Голмс

Дженніфер Лоуренс

Її зіграє Дженніфер Лоуренс.

Студія Apple дала «зелене світло» проекту «Дурна кров» (Bad Blood) режисера Адама МакКея.

Проект про засновницю компанії Theranos Елізабет Голмс, яку судять за шахрайство, перебуває у розробці з 2018 року.

Голмс втілить лауреат премії «Оскар» Дженніфер Лоуренс.

Елізабет нерідко називали «Стивом Джобсом у спідниці» — у 19 років вона пішла з університету, щоб робити медичний стартап Theranos у Кремнієвій долині.

Розробки компанії дозволили зробити забір крові максимально безболісним (Голмс з дитинства боялася уколів).

Однак у 2018 році Theranos було закрито після журналістського розслідування та звинувачень у шахрайстві.

Наприкінці серпня 2021-го Голмс і її екс-бойфренд Санні Балвані, який також займався проектом, постали перед судом. Їм загрожує до 20 років ув'язнення.

«Дурна кров» буде заснована на однойменній книзі Джона Каррейру, який викрив Голмс.

Адаптує сценарій номінантка на Оскар Ванесса Тейлор («Форма води»).

Дата початку зйомок та виходу «Дурної крові» на екрани не повідомляється.

Лоуренс та МакКей разом працювали над сатиричною комедією «Не дивіться нагору», який вийде на Netflix 24 грудня.

Вийшов трейлер мелодрами «Дочка короля»

Вийшов трейлер мелодрами «Дочка короля»

Кая Скоделаріо, Пірс Броснан та русалка у трейлері мелодрами «Дочка короля»

Кінокомпанія Gravitas Ventures опублікувала трейлер фентезійної мелодрами «Дочка короля» (The King's Daughter).

Ролик присвячений головній героїні - королівській дочці у виконанні Каї Скоделаріо («Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки»).

Роль батька героїні виконав Пірс Броснан.

Синопсис: «Король-сонце» Людовік XIV вирішив, що має жити вічно. Якийсь чаклун розповів йому, що для отримання еліксиру вічного життя треба здобути справжню русалку. Король відправляє на пошуки сирени натовп авантюристів. Але на шляху шалених планів постають двоє - страж русалки та 18-річна дочка Людовіка, дуже непокірна принцеса.

Світову прем'єру фільму заплановано на 21 січня.

Дата виходу стрічки в Україні поки що не оголошена.

Останнім фільмом, в якому знявся відомий за роллю агента 007 Пірс Броснан був американський пригодницький бойовик «Поганці» 2021 року. Режисер Ренні Гарлін; сценаристи Роберт Генні та Курт Віммер.

«Вічні» вийдуть у Disney+ до середини січня 2022

Вічні

Чекати «Вічних» у сервісі стрімінгу Disney+ залишилося не так вже й довго.

Marvel Studios повідомила в твіттері, що цифрова прем'єра фільму відбудеться 12 січня 2022 року. Або через два місяці після виходу картини в кіно.

Нагадаємо, що у вересні Disney повідомила, що її майбутня лінійка фільмів включатиме як мінімум 45-денний період ексклюзивності у кінотеатрах.

Винятком став лише «Енканто», який з'явиться в Disney+ вже 24 грудня - лише через 30 днів після прем'єри.

Натомість «Вічні» перевершать мінімальний термін на два тижні.

Можливо, Disney вирішила зробити таку рокіровку з двома фільмами, вибираючи щось сімейне для перегляду в сервісі на католицьке Різдво.

Починаючи з минулого року Disney провела кілька експериментів із прем'єрами фільмів у Disney+, у тому числі запустивши кілька паралельно у кіно та у сервісі.

Внаслідок цього Скарлетт Йоганссон навіть подала до суду на компанію. Згідно із позовом, випуск «Чорної вдови» у сервісі призвів до «втрати» приблизно 50 мільйонів доларів. У результаті справу врегулювали поза судом.

Вийшов трейлер «Дуже англійського скандалу»

міні-серіал «Дуже англійський скандал»

BBC One представив перший погляд на міні-серіал «Дуже англійський скандал»- продовження антології 2018 року.

Головні ролі виконали лауреатка «Еммі» Клер Фой та номінант на BAFTA Пол Беттані.

Сюжет розповідає про шлюборозлучний процес герцога та герцогині Аргайлов - одна з найвідоміших світських подій у Британії ХХ століття.

У 1963 році герцог ініціював його після того, як зламав замкнену шафу і виявив десятки оголених полароїдних знімків своєї дружини.

Герцогиня негайно стала центром національного скандалу, про який написали всі медіа світу, звинувачуючи у всьому саме її.

«Дуже англійський скандал» є продовженням антології, запущеної однойменним серіалом з Г'ю Грантом та Беном Вішоу. У новому сезоні буде три серії.

Прем'єра намічена на 26 грудня.

Шоураннеркою та сценаристкою «Скандала» виступила Сара Фелпс («Дублінські вбивства»).

HBO запустив у роботу продовження серіалу «Клієнт завжди мертвий»

Клієнт завжди мертвий Продовження

Variety ексклюзивно повідомило про розробку сіквела серіалу «Клієнт завжди мертвий» що виходив з 2001 по 2005 роки на HBO.

Продовженням займатиметься творець оригінального проекту Алан Болл («Реальна кров»).

Деталей сюжету та імен героїв видання не надало.

«Клієнт завжди мертвий» розповідав про сімейство Фішерів, які ведуть похоронний бізнес. Після смерті голови сімейства справа переходить до двох братів. Персонажі серіалу розкриваються через смерть своїх клієнтів, ведуть із померлими діалоги та намагаються набути сенс життя.

Головні ролі у «Клієнті» виконували Пітер Кразуе, Майкл С. Голл, Френсіс Конрой, Лорен Емброуз та ін.

Серіал удостоївся дев'яти премій «Еммі» та кількох «Золотих глобусів».

Дата початку зйомок чи релізу нового «Клієнта» невідома.

Нові фільми Коліна Фаррелла, Джуліанни Мур та Емми Томпсон увійшли до програми фестивалю Санденс

Новини кіно 2022

Оголошено лайн-ап головного огляду незалежного кіно США «Санденс».

До нього увійшли нові проекти з Коліном Фарреллом, Джуліанною Мур, Еммою Томпсон, Дакотою Джонсон, Тенді Ньютон та іншими зірками.

Фаррелл буде представлений на «Санденсі» учасником Канн, сай-фаєм «Після Янга» режисера Когонади.

Мур зіграє з Фіном Вулфгардом у режисерському дебюті Джессі Айзенберга «Коли ти закінчиш рятувати світ».

Емма Томпсон знову приміряє на себе комедійне амплуа у стрічці «Удачі тобі, Лео Гранде».

Дакота Джонсон з'явиться відразу в двох проектах: «Cha Cha Real Smooth» про матір та її дочку з розладом аутистичного спектру і мелодрама «Я в порядку?» комедіантки Тіг Нотаро.

Свій новий режисерський проект «Гостра палиця» на «Санденсі» представить творець серіалу «Дівчата» Ліна Данем.

Також заплановані прем'єри документальних фільмів про принцесу Діану, Каньє Веста, Люсіль Болл і Білла Косбі.

Фестиваль пройде в Парк-Сіті з 20 по 30 січня у гібридному форматі та поєднуватиме як традиційні покази, так і онлайн-заходи.

Назад до Матриці: у Мережі з'явився уривок «Матриці: Воскресіння»

Назад до Матриці. Матриця 4

Під час церемонії вручення Game Awards студія Warner Bros. представила перший уривок із четвертої «Матриці».

За сюжетом, Нео/Томаса Андерсона (Кіану Рівз) проводять через портал, що рухається в будівлі. Герой опиняється в кімнаті з екраном, на якому зображено його першу зустріч із Морфеусом (Лоренс Фішберн).

Сам Фішберн у новій частині не з'явиться - за чутками, саме його замінить Яг’я Абдул-Матін II («Вартові»).

У фільмі також знімалися Керрі Енн-Мосс, Джессіка Генвік, Ніл Патрік Гарріс, Джонатан Грофф, Пріянка Чопра та Крістіна Річчі.

Прем'єра «Воскресіння» в Україні відбудеться 22 грудня.

«Матриця: Воскресіння» (англ. The Matrix Resurrections) - майбутній американський науково-фантастичний бойовик, знятий Ланою Вачовскі, яка також написала сценарій разом з Девідом Мітчеллом і Александром Хемоном і виступила продюсером спільно з Грантом Гіллом і Джеймсом Мактігом.

Дж.К. Сіммонс розповів про «розбите серце» після закінчення трилогії про Людину-павука

Дж.К. Сіммонс

Лауреат «Оскара» Дж.К. Сіммонс згадав про трилогію «Людина-павук» режисера Сема Реймі.

Виконавець ролі редактора газети «Дейлі Бьюгл» Джея Джеймсона заявив, що закінчення тієї франшизи «розбило йому серце».

«Коли вони вирішили відійти від фільмів, це було сумно. Я подумав: що ж, зніматися було весело і я вдячний за нагоду. Пару років тому вони знову запропонували мені зіграти це трепло, і я був у захваті. Я адаптував його для 2020 року, але насправді він такий самий позер, тільки замість газети керує медіа-імперією», — каже Сіммонс.

Актор з'являвся у всіх трьох фільмах Реймі і грав начальника Пітера Паркера (Тобі Магвайр), який не здогадується про його «павуче» альтер-его.

Наприкінці «Людини-павука: Далеко від дому» Джеймсон все ж таки розкриває Паркера - це і запускає події третього фільму, «Додому шляху нема», де Сіммонс також з'явиться.

Прем'єра кінокоміксу в Україні відбудеться 16 грудня.

Вийшов трейлер «Їжака Соніка 2 у кіно»

Вийшов трейлер «Їжака Соніка 2 у кіно»

На церемонії вручення Game Awards показали перший трейлер продовження «Їжака Соніка у кіно».

Прем'єра сіквела в Україні запланована на 7 квітня.

У новому фільмі буде представлено персонажа Ехідна Наклз, якого озвучить Ідріс Ельба.

Наклз працює на підступного лікаря Роботника (Джим Керрі). Сонік разом із приятелем Тейлзом повинен завадити їм забрати опанувати Майстер смарагдом – могутнім артефактом, здатним створювати та руйнувати цілі цивілізації.

Голосом Соніка в оригіналі знову заговорить Бен Шварц.

У касті також з'являться Джеймс Марсден, Тіка Самптер, Наташа Рокуелл та інші.

На посаду режисера заступить постановник першої частини Джефф Фаулер.

«Їжак Сонік» (англ. «Sonic the Hedgehog») — американсько-японський пригодницький фільм, знятий на основі одноїмної франшизи відеоігор від Sega, та розповсюджуваний компанією Paramount Pictures.

Флоренс П'ю та Рамі Малек приєдналися до «Оппенгеймера» Крістофера Нолана

Флоренс П'ю та Рамі Малек

The Hollywood Reporter ексклюзивно повідомив про кастинг Флоренс П'ю, Рамі Малека та Бенні Сафді у новий проект Крістофера Нолана, біографічну драму «Оппенгеймер».

У центрі сюжету стрічки опиниться американський вчений-фізик Дж. Роберт Оппенгеймер, творець першої у світі атомної бомби.

Його зіграє Кілліан Мерфі, а дружину Оппенгеймера Кетрін втілить Емілі Блант.

Раніше до фільму також приєдналися Роберт Дауні-мол. та Метт Деймон.

П'ю зіграє у картині Джин Тетлок, учасницю Комуністичної партії США та коханку Оппенгеймера. Сефді дістанеться образ угорського вченого Едварда Теллера, автора першої водневої бомби (термоядерної зброї) та учасника проекту «Мангеттен», яким завідував Оппенгеймер. Малек зобразить вченого (деталі джерело не уточнило).

Нолан також виступить сценаристом стрічки, адаптувавши книгу Мартіна Шервіна «Американський Прометей: тріумф та трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера».

Бюджет знаходиться у відмітці 100 мільйонів доларів.

Прем'єра фільму в Україні відбудеться 21 липня 2023 року.

Netflix закрив «Ковбоя Бібопа» після одного сезону

Netflix закрив «Ковбоя Бібопа» після одного сезону

Керівництво стрім-сервісу Netflix вирішило не продовжувати серіал «Ковбой Бібоп».

Десятисерійний проект вийшов у середині листопада та отримав негативні відгуки критиків та глядачів.

«Ковбой» є ігровою версією однойменного аніме-серіалу та розповідає про постапокаліптичне майбутнє.

За сюжетом, у 2071 році Земля нежива, і людству доводиться розселитися на різні планети Сонячної системи.

Особливо популярною стає професія мисливців за головами, або космічних ковбоїв, яку приміряють на себе головні герої та один собака.

2001 року виходив японський повнометражний мультфільм-продовження «Ковбою».

Через двадцять років персонажів втілили Джон Чо, Мустафа Шакір та Даніелла Пінеда.

Шоураннером нового серіалу виступив Андре Немек («Черепашки-ніндзя», «Місія нездійсненна: Протокол Фантом»).

Рейтинг позитивних рецензій «Ковбою» на сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes складає 46%.

«Глибока вода» з Беном Аффлеком та Аною де Армас вибули з графіка релізів Disney

Глибока вода

Студія Disney відмовилася прокатувати в кінотеатрах «Глибоку воду» — еротичний трилер Едріана Лайна («Фатальний потяг») з Беном Аффлеком та Аною де Армас у головних ролях.

Причин такого рішення керівництво студії не уточнило.

Disney отримала фільм після покупки Fox та кілька разів переносила його вихід через пандемію.

Останньою затвердженою датою було 14 січня 2022 року.

Наступний правовласник «Води» наразі невідомий.

Картина заснована на однойменному романі Патрішії Гайсміт («Таланливий містер Ріплі») 1957 року.

За сюжетом, одружена пара Вік і Мелінда ван Алени зовні благополучні, але всередині приховують безліч секретів, які обов'язково виходять назовні, як тільки навколо них починають загадково вмирати люди.

У стрічці також знімалися Трейсі Леттс, Джейкоб Елорді, Крістен Конноллі та Ліл Рел Говері.

У 2019 році під час зйомок Аффлек і де Армас розпочали свої романтичні відносини, які завершилися на початку 2020-го.

Вийшов перший тизер серіалу «Час перемагати»

Час перемагати

HBO представив дебютний тизер міні-серіалу «Час перемагати» (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) про одну з найпопулярніших команд баскетбольної ліги США - Los Angeles Lakers.

Одним із його авторів виступає Адам Мак-Кей («Гра на пониження», «Спадщина»).

Проект розповість про створення «Лейкерс» у 1980-і роки та її турбулентне сходження до звання найшанованішої баскетбольної династії.

У серіалі зіграли Джон Сі Райлі, Джейсон Кларк, Едріан Броуді, Джейсон Сігел, Саллі Філд та дебютант Квінсі Ісайя в образі легендарного баскетболіста Меджік Джонсона.

Прем'єра десятисерійного «Часу» відбудеться на HBO у березні.

«Лос-Анджелес Лейкерс» (англ. Los Angeles Lakers) - професійна баскетбольна команда, розташована в місті Лос-Анджелес у штаті Каліфорнія. Команда є членом Тихоокеанського дивізіону Західної конференції Національної баскетбольної асоціації.

Вийшов трейлер серіалу «Halo»

Вийшов трейлер серіалу «Halo». Новини кіно

Стрімінгова платформа Paramount+ представила перший трейлер до серіалу «Halo», заснованого на однойменній серії відеоігор.

Вихід проекту очікується у 2022 році.

Дія «Halo» відбувається у XXVI столітті та описує протистояння людей та раси прибульців «Ковенант».

Щоб отримати перевагу у війні, люди розпочинають виробництво високомодифікованих бійців-спартанців. Одним із таких воїнів є головний герой Майстер Чіф Джон-117 (Пабло Шрайбер).

Серіал «Halo» перебував у розробці з 2013 року. Якийсь час до нього був прикріплений Стівен Спілберг як виконавчий продюсер.

Згодом проект перейшов від Showtime до Paramount+. Режисерами виступатимуть Джонатан Лібесман («Черепашки-ніндзя») та Отто Батерст («Гості картузи»).

Точна дата прем'єри залишається невідомою.

Джейсон Момоа оголосив про закінчення зйомок «Аквамена 2»

Аквамен 2

Актор Джейсон Момоа поділився у своєму інстаграмі новиною про завершення зйомок другої частини кінокоміксу «Аквамен».

«Відзняли на Гаваях... Так багато хочеться вам розповісти. Епічний день. <…> Люблю вас і… давно не бачилися. Алоха!», - записав відеозвернення до шанувальників Момоа.

В «Аквамені 2» з підзаголовком «Загублене королівство» (Lost Kingdom) знімалися Ембер Герд, Патрік Вілсон, а також Дольф Лундгрен та Яг'я Абдул-Матін II в образі головного антагоніста фільму Чорної Манти.

Режисерське крісло знову зайняв Джеймс Ван, відомий за горор-франшизами «Астрал» та «Закляття».

Під час зйомок, що тривали з липня, Момоа отримав кілька травм та позитивний тест на коронавірус, через що виробництво призупинялося.

Прем'єра фільму в Україні запланована на 15 грудня 2022 року.

«Аквамен» (англ. Aquaman) — американський супергеройський фільм, який базується на серії коміксів однойменного персонажа видавництва DC Comics. Фільм став шостим у серії фільмів всесвіту Світів DC. Фільм вийшов у таких форматах як RealD 3D, Dolby Cinema та IMAX 3D 21 грудня 2018 року.

Netflix випустив трейлер серіалу «Море спокою»

серіал Море спокою

На YouTube-каналі Netflix з'явився перший трейлер серіалу «Море спокою» з Південної Кореї.

Усі вісім серій науково-фантастичного проекту будуть доступні на стрім-сервісі 24 грудня.

Дія сюжету відбувається на Місяці протягом 24-годинної місії. Група вчених, включаючи лідера експедиції, астробіолога та колишнього військового, збирає секретні зразки у занедбаній лабораторії.

У цей же час герої дізнаються, що на Землі закінчилася вода, а можливість вижити на самому Місяці становить лише 10%.

Головні ролі у серіалі виконали Гон Ю («Потяг до Пусану»), Пе Ду На («Хмарний атлас») та Хо Сон Те («Гра в кальмара»).

«Море» засноване на однойменній короткометражці 2014 року. Виконавчим продюсером виступає актор Чон Усон.

Хлоя Грейс Моріц зголосилася повернутися до ролі Убивайки

Акторка Хлоя Грейс Моріц

Виконавиця ролі Убивайки у дилогії «Пипець» Хлоя Грейс Моріц розглядає можливість повернення до ролі - якщо творці та актори фільмів захочуть знімати третій фільм.

Про свій інтерес Моріц заявила на вечірньому шоу Джиммі Феллона: «Я хотіла б знятись в «Пипець-3», думаю, було б цікаво простежити за повнолітньою Убивайкою. Було б бездоганно. Але треба, щоб вся команда підтримала це, включаючи Аарона Тейлора-Джонсона та Крістофера Мінц-Плассе».

Оригінальний «Пипець» режисера Меттью Вона вийшов у 2010 році і був заснований на однойменному коміксі Марка Міллара.

За сюжетом школяр-підліток Дейв (Тейлор-Джонсон) вирішує особисто боротися зі злочинністю на вулицях міста. Для цього він об'єднується з 11-річною Убивайкою та її Татусем (Ніколас Кейдж).

«Піпець» зібрав у світовому прокаті близько 100 млн доларів і був названий одним із найуспішніших кінокоміксів у минулому десятилітті.

Сіквел вийшов у 2013-му з менш позитивною реакцією як від критиків, так і від фанатів - що, втім, не завадило Квентіну Тарантіно назвати «Піпець-2» одним із найкращих фільмів того року.

Крістен Стюарт і Пабло Ларріан розповіли про зйомки фільму про принцесу Діану

Крістен Стюарт і Пабло Ларріан

Крістен Стюарт та Пабло Ларріан поділилися своїми емоціями від зйомок фільму «Спенсер: Таємниця принцеси Діани» (Spencer). Про це розповіли в інтерв'ю Deadline. В Україні фільм вже йде у прокаті.

Стюарт виконала у картині головну роль, а Ларріан виступив режисером.

«Ох, дивно було те, як мені було весело. Це схоже на якийсь дивний кайф. Сталося абсолютне сп'яніння. Було несподіване почуття радості, супер-буйства та трепету. Навіть коли ми знімали виключно сумні та тяжкі сцени», — поділилася Стюарт.

Актриса назвала принцесу Діану «чудовою людиною» і порівняла її зі «світлом, яке розповсюджувалося по всьому знімальному майданчику». Стюарт також сказала, що знімальний процес був схожим на прийом заборонених речовин.

Фільм розповідає про Різдво королівської сім'ї на початку 1990-х, коли принцеса Діана вирішила розлучитися зі своїм чоловіком, принцом Чарльзом.

Зйомки другого сезону «Локі» розпочнуться у червні наступного року

Локі 2

За інформацією видання Production Weekly, зйомки другого сезону серіалу "Локі" (Loki), присвяченому богу обману у виконанні Тома Гіддлстона, стартують у червні 2022 року. Знімальний процес розгорнеться в Атланті та Лондоні.

Про те, що проект отримає продовження, стало відомо у липні цього року. "Локі" став першим ігровим серіалом кінематографічного всесвіту Marvel, який обзавівся другим сезоном. Також відомо, що режисер першого сезону Кейт Геррон не повернеться до ролі постановника, а продовженням займатиметься інша людина.

«Локі» розповідав про події з життя асгардського бога обману, який після «Месників: Фіналу» (Avengers: Endgame) та втечі з Башти Старка за допомогою Тессеракта, потрапив до загадкової організації «Управління тимчасовими змінами».

Дата виходу другого сезону поки що не повідомляється. Відомо, що Локі не з'явиться у четвертому фільмі про Тора "Кохання і грім" (Thor: Love and Thunder), який вийде в липні наступного року.


Читати також