13-12-2021 Розваги 1197

Ольга Балтрунас. Літературний конкурс

Ольга Балтрунас. Літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)

Солодкий вечір

- Гляньте, дівчата, яке воно – солодке життя! – вигукнула молода багатодітна мама, показуючи фотки модної блогєрки своїм трьом подругам за столиком затишної кав’ярні. - Все в неї є! Гарна, доглянута, в спортзал ходить. Чоловік квіти дарує і в ресторан водить. Все їй вдається – в хаті лад, дітей виховує і виглядає розкішно! А в мене підгузки, соплі, гори прання, торби з продуктами, каструлі. Вже й не памятаю, коли останній раз плаття вдягала! От з вами на каву вибралась раз в пятилітку! В чому ж секрет? Невже я так від життя відстала і погрузла в тому побуті?

- От завжди всі лаври в неї! І на конференцію вона, і на фуршет вона! А в мене що? Десять років сиджу між шафою і комп’ютером! Нічого, крім монітора, цифр і купи паперів не бачу! Вся робота на мені була – розрахунки, слайди, поліграфія! Готель замов, гостей посели. Місяць ночами не спала! А вона навіть не подякувала! – у розпачі розказувала своїм подругам інша дівчина - працівниця одної великої корпорації, показуючи фото своєї начальниці з останнього івенту.

- Невже це можливо без магії! – майже плакала третя подруга, показуючи рекламне фото фітнес-тренерки клубу, який вона відвідує, своїм колєжанкам. – Вона мого віку, сороківка на носі! Худа, як тріска! І при тому в солодкому собі зовсім не відмовляє, на власні очі бачила, як вона шоколад їсть. Мені ж навіть дивитись на їжу не можна – все в кілограми йде! І вправи не допомагають.

А четверта подруга посміхнулась до гарного молодого офіціанта і замовила усім по філіжанці запашної кави зі шматочку шоколадного торта. Вона знала, що життя буває всяким – сьогодні воно гірке, а завтра солодке. Їй було байдуже до життя блогєрок, несправедливих начальників і худих, як тріска, фітнес-тренерок. Вона знала, що кожен сам творить своє щастя і лише від нас залежить, скільки солодких митей буде Життя подарувало їм прекрасний вечір у теплому колі близьких подруг. За вікном кав’ярні сипав лапатий сніг, виблискуючи у світлі вуличних ліхтарів. Старе місто тонуло у передсвятковій метушні, яка заповнювала усі серця солодкими мріями, бажаннями, зустрічами і надіями. А кав’ярню заливав пряний солодкий аромат кориці, ванілі, кави й шоколаду. Він був настільки сильний, що змусив забути молоду маму за модну блогєрку, втомлену офісну працівницю за злу начальницю, а пампушку за свої зайві кілограми. Шоколадний торт зробив свою чарівну справу – перша почала розказувати за солоденькі щічки своїх малят, друга вирішила пригостити подруг ще чимось смачненьким, адже вона на днях отримала солідну премію, третя з посмішкою згадала компліменти свого колеги щодо її пишних форм. А четверта просто була щаслива від гарного настрою своїх подруг, від прийдешніх свят і передчуття новорічного дива.


Читати також