12-12-2021 Розваги 1531

Дар'я Діденко. Літературний конкурс

Дар'я Діденко. Літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Солодке Різдво

Зима - чарівна пора року, а зимові спогади сповнені див. І це справді так, адже найпрекраснішим святом у моєму житті було Різдво.

Вся родина за одним столом. Повечерявши, ми обмінюмося подарунками, старші граються з меншими. Неймовірно гарна ялинка милує око, звучить різдвяна музика, потріскують дрова в каміні. Кімнату заполонили дитячий сміх і аромати, що линули з кухні. Я, милуючись візерунками на вікнах і спостерігаючи за сніжинками, які весело кружляли, раптом поглянула на журнал, що лежав на підвіконні. Ймовірно, тут його залишила матуся. Мою увагу привернула прекрасна обкладинка, на якій зображені по-святковому прикрашені пряники, схожі на ті, спечені мною, що так вихваляв дідусь. Я зацікавлено розгорнула журнал і натрапила на статтю "Різдво - свято див". Приваблива назва спонукала мене читати далі. Виявляється, Різдво - найдавніше та найголовніше свято року, саме йому належить безліч прекрасних, щирих традицій. Одна з них говорить: "Якщо за столом сидить непарна кількість людей — треба поставити ще одну тарілку з виделкою". На мою думку, магія Різдва у тому, що саме у цей день і напередодні, у Святвечір, люди згадують про найголовніші чесноти: добро, чесність, співчутливість. Також я дізналася, що у різних країнах світу готують різноманітні традиційні десерти: у Франції - "Поліно", у Великій Британії - імбирне печиво та шоколадний пудинг, а в Україні - медові пряники та печені яблука з медом. Отже, Різдво - найулюбленіше свято усіх народів! Звісно ж, фотографії й малюнки солодощів на сторінках манили своєю красою й апетитним виглядом.
Несподівано усі завмирають, і я відволікаюся від святкового каталогу, повертаюся до родини. У кімнату входить мама зі святковим запашним шоколадним кексом на найкращій тарелі. А тато в кухні допікає яблука з сиром та родзинками. Вони мають божественний запах меду та кориці! Ці десерти особливі... Адже приготовані з душею. Вони пахнуть добром і мають смак любові.
Я обожнюю солодощі, бо вони нагадуюють смак життя, не дають забути про його дивовижність. На мить усі ми забувши про все смакуємо улюбленими ласощами і милуємося зимовим краєвидом. І я все більше переконуюся, що люблю Різдво, як життя, а життя - як солодощі.


Читати також