09.12.2021
Розваги
eye 322

Марі Сопілка. Літературний конкурс

Марі Сопілка. Літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Ну, добре. Слухай. У кінці Вірменської є один заклад. Дзиґа називається… Таке собі місце. Трохи пошарпане, але затишне, бо знаходиться у сховку будинків. Там галерея ще є… Ну, ти зрозуміла. – Він зробив ковток пива, витер вказівним і великим пальцем губи та хитро посміхнувся. – Окрім споглядання фрікових картин, можна скуштувати там кілька страв. Доволі простих і в маленькому виборі. Та не за тим усі туди йдуть!

Сало в шоколаді – ось родзинка Вірменської, та й усього Львова, скажу я тобі. Бо ніде не покуштуєш такої гиготи!

Уяви. Маленька картонна коробочка на застібці. Ти відкриваєш її і отримуєш у писок аромат чорного, розтопленого шоколаду. «Ммм…Яка смакота!» – зринає перша думка.

Вочевидь, кухарі не визначилися, чи це десерт, чи закуска, бо приносять тобі їство без ножа і виделки. І ти береш шоколадний кавалок руками, мов пиріжок. У насолоді примружуючи очі, вгризаєшся зубами у самісіньке його серце… Але тут неочікуваний фейспалм! Губи ще солодкі від шоколаду, липкі, пряні, а на зубах і язиці щось жирне нагадує тобі про холодець та шкварки!..

Ота начинка – з сала – наче втрата ерекції у самий відповідний момент. І ні туди, і ні сюди… Ну, ти зрозуміла…

Дякувати Богу, воно не солоне. Жирне, холодне, з прожилинами, які застрягають в зубах і аж сваряться з терпким, солодким шоколадом… Брр… У розчаруванні тобі залишається лише одне – обсмоктати шоколадну поверхню і забиратися звідти геть!

Читати також


up