06.12.2021
Розваги
eye 188

Ірина Грунська. Літературний конкурс

Ірина Грунська. Солодкий літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Як опинилися карамельки на святковому столі – вони й самі не знали. Пам’ятали тільки довгу подорож у картонній коробці, потім їх занесли до будинку і поклали на святково вбраний стіл посеред запашних пирогів та пряників.

– Вітаю вас, милі панночки! – пишномовно проказав Чайник, кланяючись перед сервізом чайних чашок, що юрбилися з краю стола. Їх блискучі ручки, кокетливо вигнувшись, спиралися на білосніжні порцелянові сукні з золотим орнаментом. – Сьогодні у нас урочиста подія! – Говорив він. – Принцу, який мешкає в нашому палаці – виповнилося п’ять років!

– Дзень-дзень! – зааплодували чайні Ложки.

Карамельки нетерпляче визирали з коробки.

– Ой! Як хочеться чимшвидше познайомитися з Принцом! – шелестіли вони прозорими сукнями, зручно вмощуючись в кришталевій

Цукерниці.

– Майте терпіння, панночки! – пахкотів Чайник, задерши носа. – Ви всі будете представлені Його Високості, й він вибере з вас одну, – найкращу!

– А кого? Кого вибере? – цікавилися цукерки. – Ми ж такі різні!

Чайник тільки хотів було щось відповісти, як його покликали обслуговувати гостей з іншого кінця столу, тож він поспіхом відійшов.

В залі заграла музика.

– Танці! Танці! – дзенькотіли чайні Ложки. Затанцював гарячий напій в чашках.

І раптом маленькі карамельки стали непомітно зникати зі столу одна за одною, аж поки в Цукерниці не залишилась одна-єдина Карамелька.

– А куди поділись інші? – розгублено озираючись навколо поцікавилась Цукерниця.

– Пішли танцювати з Принцом, – стиха відповіла Карамелька.

– А ти чому залишилася?

– А мене не запросили, – сумно зітхнувши сказала вона. – Певно я зовсім негарна…а ще – не смачна, а ще… Не закінчивши, Карамелька гірко заплакала.

– Що ти, маленька, що ти? – заспокоювала її Цукерниця. – Чи мені не знати які ви чудові? І гарна ти, і смачна, і запашна, але бал закінчився і Принцу час спати. А завтра зранку, коли він прокинеться, ти й справді будеш для нього єдиною і самою жаданою!

Читати також


up